Kroos misli da je sudac iz BiH pogriješio: Leipzigov gol je trebao biti priznat

Screenshot: Arena Sport, Foto: EPA

REAL MADRID pobijedio je RB Leipzig 1:0 na gostovanju u prvom susretu osmine finala Lige prvaka. Strijelac jedinog pogotka bio je Brahim Diaz u 48. minuti, no sve je moglo biti drugačije da Benjaminu Šešku već u drugoj minuti nije poništen pogodak kojim bi Leipzig stigao u rano vodstvo.

Glavni sudac utakmice bio je najbolji bosanskohercegovački sudac Irfan Peljto, kojem je ovo bio debi u nokaut-fazi Lige prvaka. Njegov pomoćnik podigao je zastavicu, a Peljto je nakon VAR provjere utvrdio da je Šeškov suigrač Benjamin Henrichs bio u putanji lopte i u kontaktu s Realovim golmanom Andrijom Luninom te je time utjecao na igru.

Legendarni veznjak Toni Kroos, koji je odigrao cijelu utakmicu za Real, komentirao je spornu situaciju: "Čini mi se da je zaleđe suđeno jer je Benjamin Henrichs na putu golmanu, ali on je bio daleko od lopte. Mislim da bi gol trebao biti priznat jer golman ne može dosegnuti loptu. Ne mogu naći suprotne argumente."

Lahoz: Čemu služi VAR?!

Trener Leipziga Marco Rose smatra da je gol trebao biti priznat, a s njime se slaže i legendarni španjolski sudac Mateu Lahoz. "To se nije smjelo dogoditi. Normalno je da se sudac može zbuniti na terenu i pogrešno procijeniti situaciju, ali čemu onda služi VAR?!

To je ludilo. Ovaj put je sreća bila na strani španjolske momčadi, ali nije normalno poništiti gol zbog takvog zaleđa. To nije nogomet. Treba biti pošten. Da se ovo dogodilo španjolskoj momčadi, vrištali bismo", izjavio je Lahoz.

Henry brani Peljtu

Bivši fantastični francuski napadač Thierry Henry stao je u obranu bosanskohercegovačkih sudaca. "Dok sam gledao uživo, mislio sam da je gol, ali kada pogledate pažljivije, možete vidjeti Henrichsa na golmanovu putu. Ne mislim da bi golman spriječio Šeška da postigne gol, ali ako ste u ofsajdu i idete na golmanovu putanju te gurnete golmana, bit će dosuđen ofsajd.

Imamo pravilo koje svi znamo: ako ste u ofsajdu, ne smijete biti uključeni. Samo trebate podići ruke i ne micati se. U tom slučaju gol bi bio priznat. Nije to bilo snažno guranje, ali je reagirao iz ofsajda", objasnio je Henry.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.