Esport

Kreće četvrta sezona Esports Balkan League, 20.000 eura vrijedne LoL lige

Foto: Esports Balkan League

POTVRĐENA je četvrta sezona Esports Balkan League, regionalne League of Legends lige s nagradnim fondom od 20 tisuća eura, koja vodi na European Masters. To je najveće europsko natjecanje tog esporta za timove koji ne sudjeluju u League of Legends European Championshipu. Otvorene kvalifikacije počinju već 5. siječnja, a sama liga i prijenos u ponedjeljak 28. siječnja. 

>Završilo je PUBG prvenstvo Hrvatske na koje se prijavilo više od 1000 igrača

Kada je League of Legends u pitanju, u Esports Balkan League nećemo vidjeti puno promjena s obzirom na prošlu sezonu. Kvalifikacijski proces sastojat će se od tri faze. Otvorene kvalifikacije održat će se 5. siječnja, prijave su besplatne, a broj timova neograničen. Finalisti otvorenih kvalifikacija izborit će mjesto u drugoj fazi - zatvorenim kvalifikacijama, u kojima će im se pridružiti četiri pozvane regionalne ekipe. Pobjednici skupina u zatvorenim kvalifikacijama će se natjecati protiv Neronityja i KlikTecha, ekipa koje su prošle sezone zauzele sedmo i osmo mjesto, za plasman u četvrtu sezonu EBL-a. Ako vam se kvalifikacijski proces čini kompliciran, ne brinite se. Više detalja možete saznati na službenoj stranici lige, na kojoj se možete i prijaviti. Liga će početi u ponedjeljak 28. siječnja, a završiti finalom 30. ožujka. Sve mečeve moći ćete pratiti na Fortuna Esports YouTube kanalu.

Foto: Esports Balkan League

I iduće godine dvije najbolje ekipe iz EBL-a dobit će priliku natjecati se na EU Mastersu, službenom natjecanju Riot Gamesa s nagradnim fondom od 150 tisuća eura. Prošle sezone to su bili Crvena zvezda Esports i ASUS ROG ELITE, koji je na kraju zauzeo izvrsno treće mjesto. Važno je da su regionalne lige dio većih esport sustava kako bi i regionalni igrači i timovi imali jasan put za napredak i dobili priliku igrati protiv najboljih timova iz drugih europskih zemalja. Nagradni fond za četvrtu sezonu EBL-a iznosi 20 tisuća eura.

EBL je svakako najvažnije League of Legends natjecanje u široj regiji zbog mjesta koja vode na EU Masters, ali i kvalitetno uređene lige i bogatog nagradnog fonda. Fortuna Esports ima dugu tradiciju organiziranja League of Legends natjecanja i nije ni čudo što im se upravo ta igra pokazala kao najuspješnija. Tako se u prijenos finala treće sezone lige uključilo više od 30 tisuća gledatelja. Zato se nadamo da će udio hrvatskih igrača i timova u kvalifikacijama biti još veći te da će najbolje ekipe EBL-a napraviti još jedan veliki rezultat na EU Mastersu. Zasad je League of Legends jedina potvrđena igra za iduću godinu u EBL-u.

Foto: Esports Balkan League

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.