Kraj trakavice? Hajduk ponudio nove ugovore Subašiću i Tomasovu

SAGA oko produljenja ugovora Danijela Subašića i Marina Tomasova s Hajdukom trebala bi završiti ovih dana.

Dvojici Zadrana sadašnji ugovori s Bijelima istječu u lipnju 2012. i na Poljudu strahuju da bi mogli otići besplatno. Proteklih nekoliko dana isplivala je priča prema kojoj svaki od njih želi po 300 tisuća eura godišnje. Reno Sinovčić to je usred prepucavanja s Hrvojem Malešom demantirao, a s Poljuda su reagirali prijedlogom produljenja po uvjetima od 180 tisuća eura godišnje.

Naravno, primarni cilj ostala bi prodaja obojice, jer Bijelima je hitno potrebna financijska injekcija, nakon što je prošla Uprava na čelu s Joškom Svagušom 2010. godinu završila s minusom od 50 milijuna kuna. Ostaje samo nejasno otkud cifra od 180 tisuća eura po sezoni, kad je Maleš po svom ustoličenju najavio (i dosad uglavnom uspješno provodio) politiku prema kojoj igrač zagarantirano može imati maksimalno 100 tisuća eura godišnje.

Subašića i Tomasova Hajduk je platio Zadru po 400 tisuća eura, a ni ljudi koji su tada vodili Bijele nisu odustali od, najblaže rečeno, glupe prakse potpisivanja ugovora u kojima određeni postotak od prodaje u inozemstvo ide igračima.

Osim zadarskog dvojca, uskoro bi produljiti s Bijelima trebao i Mario Tičinović, i to do 2015. godine. Tić trenutno zarađuje tri tisuće eura, a na toj gaži trebao bi ostati i sljedeće četiri godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.