Krah njemačkog velikana. Deset trenera u tri godine potpisalo je put prema 3. ligi

Foto: EPA

SCHALKE nije ispao iz prve njemačke lige 30 godina, a onda mu se to dogodilo dvaput u zadnje tri sezone. U sezoni 2020./21. ispao je iz elitnog natjecanja, iduće sezone je osvojio drugu Bundesligu i ekspresno se vratio, a prošle sezone je ponovno ispao kao 17. momčad lige.

No, problemi za njemačkog velikana postaju još ozbiljniji. Naime, prijeti mu ispadanje u treću ligu. Nakon devet kola ima samo dvije pobjede i ukupno sedam bodova te drži 16. od 18. mjesta na tablici. U kakvoj se tranziciji nalazi klub svjedoči i činjenica da je od početka kalendarske godine prodao ili pustio 26 igrača, a doveo je njih 27.

Promijenili 27 igrača i 10 trenera

Nakon samo jedne pobjede u pet utakmica otpušten je i trener Thomas Reis, što znači da će uskoro dobiti i jubilarnog, desetog trenera u zadnje tri godine. "Debakl. Ovoj momčadi nedostaje svega! Kvaliteta, mentalitet, a valjda i karakter. Schalke je na rubu 3. lige!" vrišti s naslovnica njemačkog Bilda koji se bavi krizom u Schalkeu i spominje financijske probleme u klubu.

Schalke je, iz povijesne perspektive, jedan od najvećih njemačkih klubova ikad. Ima sedam naslova prvaka, pet kupova te je jedan od rijetkih tamošnjih klubova koji je osvojio europski trofej. Riječ je o Kupu UEFA-e 1997. godine kada je u finalu svladao Inter.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.