"Kovačić će u Cityju biti još bolji. Chelsea bi se mogao osramotiti"

Foto: EPA, Screenshot: YouTube

UMIROVLJENI engleski branič Glen Johnson (38) komentirao je poteze Chelseaja, koji je prošle sezone doveo brojne igrače vrijedne više stotina milijuna, dok se u ovom ljetnom prijelaznom roku rješava također velikog broja nogometaša kako bi ispoštovao pravila financijskog fair-playa. Mateo Kovačić je jedan od njih. Hrvatski reprezentativac otišao je u Manchester City.

"Kovačićev odlazak bit će jedan od najvećih gubitaka Chelseaja ovog ljeta. Dobili su pristojan novac za njega (30 milijuna eura, op. a.), no prodali su ga u jači klub u kojem će napredovati. Očito je bilo teško odlučiti prodati Kovačića u City. Ondje će biti okružen igračima svjetske klase, kao što je i on", izjavio je Johnson, koji je tijekom karijere nastupao za West Ham, Chelsea, Liverpool i Stoke, Millwall i Portsmouth, dok je u engleskoj reprezentaciji sakupio 54 nastupa.

"City je napravio odličan posao. Imaju vrhunske igrače na svim pozicijama, pa Kovačić ne mora trčati posvuda po terenu. Mora biti njihova podrška u sredini i odigravati loptu do drugog vrhunskog igrača. Time će postati još bolji jer ne mora razmišljati o napadu i postizanju golova, već se može fokusirati na svoju odluku", smatra Johnson.

"Chelsea bi se mogao osramotiti"

"Šef Chelseaja Todd Boehly bit će krivac za sve pogrešno donesene odluke. Chelsea će se osramotiti ako igrači koje su prodali budu napredovali u rivalima iz Premier lige. No još će biti sramotnije ako novi nogometaši koje su doveli ne opravdaju velik novac.

Budimo iskreni, Chelsea je iza najbolje četvorke, a neke od svojih najboljih igrača prodaje onima koji su ispred njega. No moraju vratiti velik dio novca koji su ranije potrošili. Vrijeme će pokazati jesu li donijeli dobre odluke", zaključio je Johnson.

Podsjetimo, Chelsea je prošle sezone bio iznimno loš te je osvojio tek 12. mjesto u Premier ligi. Momčad je u sezonu poveo trener Thomas Tuchel, koji je dobio otkaz pa ga je naslijedio Graham Potter. No ni on se nije dugo zadržao, već je sastav privremeno preuzeo Frank Lampard. U novoj sezoni trener će biti Maurizio Pochettino, bivši stručnjak Tottenhama i PSG-a. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.