HRVATSKI TRENERI

Kovač osvojio dvostruku krunu, a tek je deseti najpopularniji trener u Njemačkoj

Foto: Guliver Image/ Getty Images

NIKO KOVAČ okončao je svoju premijernu sezonu na klupi Bayerna osvojenom dvostrukom krunom. Nakon što je potvrdio titulu prvaka Njemačke, nekoliko dana kasnije osvojio je i kup svladavši RB Leipzig 3:0 u finalu u Berlinu.

Bayern je osvojio prvi trofej u kupu od 2016. godine, a za Kovača je povijesni jer je postao prvi čovjek u klubu i bogatoj nogometnoj povijesti Njemačke koji je uspio uzeti duplu krunu i kao igrač i kao trener nekog kluba.

Međutim, sve gore navedeno nije bilo dovoljno da bivši hrvatski izbornik postane jedan od omiljenijih trenera u Njemačkoj. Tamošnji list Sport Bild proveo je među navijačima anketu kao i svake sezone s pitanjem kojeg koji strateg ih najviše uveseljava, odnosni čini sretnima. Istraživanje je provedeno na uzorku od 5680 navijača koje su novinari Sport Bilda zaustavljali nakon utakmica 32., 33. i 33. kola Bundeslige ispred stadiona.

Unatoč dvostrukoj kruni u premijernoj sezoni s Bayernom, Kovač tek deseti

Niko Kovač je od 18 mogućih mjesta zauzeo tek deseto, što je prilično razočaravajuće s obzirom na osvojena odličja ove sezone, ističe njemački list.

Najomiljeniji među navijačima je Ralf Rangnick, 60-godišnjak koji je odveo RB Leipzig do sezone iz snova. Osvojio je treće mjesto i plasman u Ligu prvaka te odveo tu mladu momčad do finala kupa gdje je izgubio od Kovačevog Bayerna.

Drugo mjesto zauzima Christian Streich, 53-godišnji trener Freiburga, dok je treći Adi Hutter na klupi Eintrachta, Rebićev trener koji je s klubom iz Frankfurta otišao do polufinala Europa lige pa tamo ispao od Chelseaja na penale.

Najomiljeniji treneri u njemačkoj Bundesligi:

1. Ralf Rangnick, RB Leipzig
2. Christian Streich, Freiburg

3. Adi Hutter, Eintracht Frankfurt
4. Florian Kohfeldt, Werder Bremen
5. Friedhelm Funkel, Fortuna Düsseldorf,
6. Julian Nagelsmann, Hoffenheim
7. Lucien Favre, Borussia Dortmund
8. Bruno Labbadia, Wolfsburg
9. Sandro Schwarz, Mainz
10. NIKO KOVAČ, Bayern München
11. Peter Bosz, Bayer Leverkusen
12. Boris Schommers, Nürnberg
13. Martin Schmidt, Augsburg
14. Nico Willig, Stuttgart
15. Huub Stevens, Schalke
16. Pal Dardai, Hertha
17. Dieter Hecking, Borussia Mönchengladbach
18. Thomas Doll, Hannover

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.