Kostelić: Koljeno više nije kao prije, ne znam što očekivati od Sljemena



IVICA KOSTELIĆ na druženju s novinarima na Sljemenu otkrio je detalje oko operacije koljena, te izrazio očekivanja u sutrašnjoj utrci i daljnjoj sezoni.

Ivica je desno koljeno ozlijedio prije nešto više od mjesec dana, a operiran je prije samo 22 dana u Baselu. No u godini OI igara situacija je takva da je odmah morao početi s treninzima.

"Počeo sam lagano trenirati 28.prosinca u Innerkremsu, potom smo vozili između čunjeva na mekom snijegu. Od 30. prosinca sam u punom treningu, testiramo stanje koljena. Nažalost, još je uvijek malo nateknuto, no bolno je minimalno", rekao je Ivica Kostelić.

Malo je nedostajalo da propusti Sljeme, no u stožeru reprezentacije donijeta je odluka da je najbolje odmah početi s pripremama za OI.

"Imali smo dvije opcije, jedna je bila da preskočim siječanj, no to je bilo riskantno.Vancouver bih dočekao nespreman, a to nije dobro niti za zdravlje. Odlučili smo nakon što smo izvagali situaciju. Bio sam u ovakvim situacijama i prije, mislim da koljeno može izdržati napore", dodaje Kostelić.

"Kad je staza tvrda malo boli, ali sve u svemu stanje je dobro. Držim korak s ostalim momcima, koji odlično treniraju i mislim da je to zasad u redu. Operacija nije nikad bezazlena stvar, koljeno nije kao prije, ali nismo to ni očekivali. U prvom mjesecu oporavka želim odvoziti što više utrka, po mogućnosti sve, kako bih se spremio za OI u Vancouveru", objasnio je Ivica.

Tvrdi da bi u takvim okolnostima nastupio u ovom terminu i da nije Sljeme u pitanju:

"Sljeme je posebna utrka, no ne bi bilo razlike. Da je koljeno loše ne bih skijao. Bolovi su, iako postoje, rijetki, tako da nije bilo razloga propustiti utrku", rekao je potom Kostelić, koji bi bio zadovoljan plasmanom među 10 najboljih.

Naglasio je kako će utrka u srijedu biti natjecateljska, nema govora o kalkuliranju i taktiziranju zbog problema s koljenom.

"To sigurno neće biti nikakav vid treninga, odvoziti ću najbolje što mogu. Ni sam ne znam što očekivati, zadnji put vozio sam u Leviju prije mjesec i pol dana. Vidjet ćemo..."

Iako bi Ivica volio da je hladnije, očekuje dobru stazu i veliku podršku navijača. Tvrdi da ne zna hoće li ga navijanje povući da odvozi s dodatnom motivacijom.

"Staza je za moje koljeno u redu, imao bih problema u spustu zbog skokova, no njega još nisam vozio. Nakon par zavoja ću vidjeti kako se osjećam i kako dalje. Adrenalin je odličan štit od boli, ranije sam dvaput tek u cilju spoznao da sam slomljen", odgovorio je Ivica na pitanje boji li se da bi ga podrška publike mogla povući da rezultat pretpostavi stanju koljena.

Rainer Schönfelder vozi na Sljemenu

Dodajmo kako je Reiner Schönfelder , 32-godišnji austrijski skijaš, najavio dolazak na Sljeme gdje se u srijedu održava noćni slalom Svjetskoga kupa. Austrijanac je prije nekoliko godina bio jedan od najboljih svjetskih slalomaša, no zadnje dvije godine je upao u krizu rezultata, ali je imao i problema s ozljedama, posebno s koljenom.

U ponedjeljak je najavio povratak skijanju, a u Zagrebu će krenuti u lov na ZOI u Vancouveru. "Još uvijek postoji šansa da me čelnici reprezentacije uvrste u momčad za Vancouver. Treba pokušat", rekao je skijaš koji je na prošlim Olimpijskim igrama u Torinu 2006. godine osvojio dvije medalje. Bio je brončani u slalomskoj i kombinacijskoj utrci.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.