Kosovo će Majlindu nagraditi sa sto tisuća eura! Evo što je junakinja rekla Indexu nakon povijesne borbe

Foto: Index

MAJLINDA KELEMENDI u Riju je bila sigurna oklada. Judoka s Kosova, koja je konačno dobila šansu da se bori za Kosovo, sinoć je svojoj mladoj zemlji donijela povijesnu zlatnu medalju. 25-godišnja junakinja iz Peći na Igrama u Londonu nastupala je za Albaniju. Četiri godine kasnije, ostvarila je san i popela se na postolje pod zastavom koju svijet te uči prepoznati. Majlinda je u tom smislu napravila mnogo. Sinoć je s njom u Rio de Janeiru bio i predsjednik Kosova Hashim Thaci. Majlindin trener Driton Kuka otkrio nam je da nagrada za povijesno zlato iznosi čak sto tisuća eura.
 
"Svijet sada zna za nas. Da sutra umrem, ne bi mi bilo žao", rekao nam je čovjek koji je čitavu karijeru posvetio radu s nevjerojatnim talentom ove sitne, ali snažne djevojke.
 
Majlinda je olimpijska pobjednica u kategoriji do 52 kilograma. Dvostruka je svjetska prvakinja i nema namjeru zaustaviti se na tome. Index Sport bio je u Peći, u dvorani u kojoj se stvaralo čudo. Uskoro donosimo ekskluzivnu priču o Majlindinoj inspirativnoj borbi, za medalju, ali i čitavu zemlju.

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.