koronavirus u sportu

Korona potresa Bayern. Nagelsmann na pitanje o virusu napustio presicu

Screenshot: Twitter

BAYERN potresa afera vezana uz koronu, ali i zaraza njegovih nogometaša virusom.

Nagelsmann nije htio niti čuti pitanje o koroni

Na konferenciji za medije pred utakmicu Lige prvaka protiv kijevskog Dinama trener prvaka Njemačke trebao je dobiti pitanje. Međutim, prije nego što ga je novinar uspio postaviti, Julian Nagelsmann ga je pitao je li pitanje o koroni ili sportu. Kada je čuo da je tema korona, Nagelsmann se nasmijao, ustao od stola i otišao.   

Od pet protivnika cijepljenja, dva su od danas zaražena

Pet igrača Bayerna je zbog odbijanja cijepljenja već neko vrijeme u karanteni. Igrače tog kluba koji se ne žele cijepiti predvodi Joshua Kimmich, a u toj skupini su i Eric Maxim Choupo-Moting, Jamal Musiala, Serge Gnabry i Michael Cuisance. Ipak, najnovije vijesti iz Njemačke su da su Musiala i Gnabry ipak odlučili primiti cjepivo. Još novije, pak, koje je popodne objavio Bayern, kažu da su Kimmich i Choupo-Moting zaraženi koronom. 

Bayern je jučer odlučio da neće isplaćivati plaću igračima koji završe u karanteni zbog toga što su bili u kontaktu sa zaraženom osobom, a nisu cijepljeni. Naravno, igračima plaća neće biti isplaćena samo za onaj period koji provedu u karanteni.

Bayern kažnjava igrače koji se ne žele cijepiti. Kimmich je ostao bez bogatstva

Ovakvu odluku Bayerna izazvao je Kimmich, jedan od najplaćenijih igrača u klubu. Kimmich zarađuje 20 milijuna eura godišnje, ali se odbija cijepiti pa je zbog te odluke već neko vrijeme u karanteni. Propustio je utakmicu koju je Bayern izgubio od Augsburga u Bundesligi, a propustit će i večerašnju utakmicu s Dinamo Kijevom.

Kimmicha će tvrdoglavost koštati 768 tisuća eura, ali on ne misli mirno prihvatiti kaznu. Televizija Bayerischer Rundfunk objavila je da će se necijepljeni igrači Bayerna žaliti na to što im klub uskraćuje plaću i vjerojatno tužiti klub. Sport1 navodi da "Bayern strahuje od toga da će se momčad podijeliti u dva tabora, ali i od potpunog raspada do kojeg bi moglo doći odlaskom nekih igrača".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.