Borna Ćorić i Ana Konjuh projurili kroz prvo kolo Roland Garrosa

Foto: Getty Images / Guliver Image
 

NAJVEĆE nade hrvatskog tenisa, Borna Ćorić i Ana Konjuh, uvjerljivo su se plasirali u drugo kolo Roland Garrosa i barem malo uljepšali vijesti koje stižu iz Pariza nakon jučerašnjeg šokantnog ispadanja Marina Čilića. Ćorić je u okršaju dvojice nadolazećih zvijezda ATP toura svladao Taylora Fritza 6:3, 6:1, 6:3, a Konjuh je pomela Arinu Rodionovu 6:2, 6:3 ne dozvolivši joj ni jednu break priliku u meču.

Borna se za Roland Garros pripremao s Novakom Đokovićem, a napredak se osjetio već u prvom meču, 19-godišnji Zagrepčanin imao je čak 20 prilika za oduzimanje suparnikovog servisa, a uspješno ih je realizirao sedam. Amerikanac nije bio tako loš kao što sugerira taj statistički podatak, ali jednostavno griješio je previše, poklonio je dvostruko više poena i Ćorić je pametnom igrom izborio plasman u drugo kolo u kojem ga očekuje 20. nositelj Bernard Tomic, koji je svladao Briana Bakera.


Konjuh ostavila Rodionovu bez šanse

Tijekom 62 minute dvoboja 18-godišnja Ana Konjuh nijednom nije bila suočena s break prilikom suparnice, a u izravnom poenima je nadmašila Rodionovu s 32:6, čime je kompenzirala nešto veći broj neforsiranih pogrešaka (29:13).


Ulaskom u 2. kolo Dubrovčanka je izjednačila svoj prošlogodišnji rezultat s premijernog nastupa na pariškoj zemlji, a za proboj u 3. kolo ovogodišnjeg turnira borit će se protiv iskusne 27-godišnje Slovakinje Dominike Cibulkove (WTA - 25.) koja je sa 6:3, 6:1 nadigrala Kineskinju Saisai Zheng.

Bit će to prvi dvoboj Konjuh i Cibulkove, bivše finalistice Australian Opena i polufinalistice Roland Garrosa uz 2009. godine.

Ohrabrujuća vijest za Toronto je povratak Jonasa Valančiunasa u momčad, koji je ozlijedio skočni zglob u trećoj utakmici serije protiv Toronta, odigranoj 7. svibnja. Trener Dwane Casey ga je ostavio na klupi, ali snažni litavski centar mogao bi biti značajno pojačanje već za petu utakmicu koja će biti odigrana u Clevelandu u noći sa srijede na četvrtak (2.30 sati ujutro) po hrvatskom vremenu.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.