Komšije u euforiji pred Hrvatsku - Đoković pobjedu posvetio Srbiji, Živojinović: Osvajamo Davis Cup

"PUBLIKA mi je bila izvor snage u trenucima kada mi se činilo da sam izgubio svaki atom energije. Bili su nevjerojatni, posebno danas", izjavio je najbolji srpski tenisač Novak Đoković nakon pobjede nad Amerikancima u 1. kolu Davis Cupa.

Drugi tenisač na ATP ljestvici je osim publike i cijele momčadi kojoj je posvetio svoj trijumf nad Isnerom, istakao i timski duh koji je donio veliku pobjedu koju su svi igrači proslavili tako burno da to nije bilo jasno onima koji ne znaju da Srbija nikad nije prošla 1. kolo Davis Cupa.

"Ovo je najveći uspjeh u povijesti srpskog tenisa"

"Bili smo složni, jedinstveni, a uz to smo imali i i ogroman motiv da konačno prođemo 1. kolo. Zajedno smo ostvarili najveći uspjeh u povijesti srpskog tenisa", navodi B92 Đokovićevu izjavu.

"Amerikanci su sve iznenadili, uključujući i nas, zaista nismo očekivali ovako snažan otpor. Isner i Querry bili su sjajni, strpljivi i motivirani, igrali su kao da su iskusni u Davis Cupu", komplimentirao je Đoković Amerikancima koji su bez Roddicka bili autsajderi u Beogradu.

Đoković ne misli da će istu ulogu imati Srbija u Splitu ta četiri mjeseca, kada se u četvrtfinalu sastane s Hrvatskom.

Planove za Hrvatsku remeti Tipsarevićeva svadba



"Rasterećenije ćemo ući u taj okršaj jer smo se prvi put plasirali u četvrtfinale. Oni imaju prednost domaćeg terena, što igra vrlo bitnu ulogu - tu je podrška publike, imaju i mogućnost da biraju podlogu. Ipak, naša momčad je takva da se možemo prilagoditi svakoj vrsti podloge. Ponovno je u pitanju nezgodan termin, Tipsarevićeva svadba, nove promjene uvjeta poslije Wimbledona. Ipak, kada igrate za svoju zemlju, uvijek nađete snage i energije da odigrate na najvišem nivou. Najvažnije je da budemo zdravi", navodi Blic Đokovićevo predviđanje za Split.


A spomenuti Janko Tipsarević, trenutno treći srpski reket, najprije je odao priznanje Isneru koji je u tri dana proveo na terenu čak 11 sati, a potom je dodao:

"Pričalo se ovih dana da publika nije na odgovarajućoj razini, ali mogu reći - imamo najbolju publiku na svijetu! Sad idemo dalje. Doduše, prvo svadba pa sa svadbe u Split."

Živojinović: Treba to reći - možemo osvojiti Davis Cup       

Srpski izbornik Bogdan Obradović posebno je zahvalio Nikoli Piliću koji je 2005. vodio Hrvatsku do naslova u Davis Cupu, a danas je savjetnik srpske reprezentacije.

"Bilo je teško gledati sve ovo sa strane. Srbija je mala zemlja, ali ima veliko srce. To je priča i s ovim igračima. Upravo to, veliko srce. Hvala i Nikoli Piliću na velikoj pomoći koju nam je pružio. Davis Cup je uvijek dramatičan, ali dokazali smo da smo jači, bolji od Amerikanaca u ovom trenutku. Zato i idemo dalje", kazao je Obradović.

Predsjednik Srpskog teniskog saveza Slobodan Živojinović uvjeren je, pak, da Srbija ove godine može i do kraja u Davis Cupu.

"Imamo momčad koja može osvojiti Davis Cup i to treba reći, jer je to i evidentno. Realno gledajući, imamo dobre šanse iako ćemo igrati u Hrvatskoj. Vjerujem u naše momke, dobra je atmosfera u ovoj momčadi i to je ono što donosi pobjede. Na dobrom smo putu da uđemo u finale, a tamo je sve moguće", zaključio je Živojinović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.