UFC

Kombinacija koja je srušila Velasqueza: Bivši prvak u borbu ušao ozlijeđen?

Screenshot: UFC

U PHOENIXU se čekao veliki povratak bivšeg prvaka, ali Kameruncu Francisu Ngannou to se nije dopalo. Mlada zvijezda UFC-a usmjerila je svjetla reflektora na sebe. Ngannou je upisao Caina Velasqueza na popis stradalih od njegovog aperkat udarca. Ovaj put, nije bio impresivan kao protiv Andreja Arlovskog i Alistaira Overeema, ali je bio jednako efikasan. 

Nakon svega 20-ak sekundi borbe, Cain Velasquez odlučio je prihvatiti akciju na kratkoj distanci u kojoj nije dugo izdržao. Primio je aperkat, koji nije na prvu bio snažan, nakon toga još dva udarca te drugi aperkat, koji je bio početak kraja. Nakon udarca Velasquezu su otkazala koljena i brzo se našao u poziciji iz koje više nije bilo povratka u borbu.

Kombinacija udaraca koja je pokrenula kraj borbe za Caina Velasqueza bila je ubojitta. Kriza Francisa Ngannoua je prošlost. Kamerunac je ponovno najozbiljniji kandidat za budućeg teškaškog prvaka UFC-a.

Način na koji je Ngannou savladao Caina Velasqueza, piše Fight Site, ostavio je zrno sumnje da  Cain možda nije bio u potpunosti spreman za ovu borbu. Vrlo brzo pao je od udarca koji se nije činio toliko jak, a tijekom pada došlo je i do nezgodnog pritiska na koljeno. Izraz lica Velasqueza otkrio je koliko ga boli. Možda se zato nije branio niti pokušavao vratiti u meč-

Snimka s otvorenog treninga uoči meča također otkriva u kakvom je stanju bio Velasquez. Dok je boksao, vidljivo je kako mu Velasquezu lijevo koljeno “propada”. Trening odmah staje, a Cain pokušava sakriti ono što se dogodilo nabrijavanjem publike. 

Ne treba čuditi da se Cain borio nezaliječen, jer nakon duge pauze ne može dozvoliti otkazivanje borbe samo par dana prije termina. Ne treba čuditi ni agresivan pristup kojim je krenuo, s ciljem da borbu što brže završi. Još nije sigurno što se dogodilo ali Cain Velasquez svakako nije izgledao dobro.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.