REGIJA

Klub iz BiH upozorio da će legenda namjestiti ždrijeb. Pogodili su parove polufinala

Foto: NFSBIH

ODRŽAN je ždrijeb polufinala kupa Bosne i Hercegovine. U njemu će igrati Tuzla City i Sarajevo, odnosno banjolučki Borac i Klis iz Butorović Polja. Ova vijest ni po čemu ne bi bila posebna da jedan od klubova nije uoči ždrijeba upozorio medije da će ždrijeb biti upravo ovakav, a pri tome je optužio nogometni savez susjedne države i Zvjezdana Misimovića koji je izvlačio parove.

"Vrlo je moguće da ždrijeb, odnosno Misimović "odredi" polufinalni par, u kojem će biti eliminirani Sarajevo ili Tuzla City. Takva su naša saznanja. Ako se to dogodi, a pravo na sumnju daje odluka da klubovi ne mogu biti na izvlačenju, upoznat ćemo javnost, pa i Uefu i Fifu", rekao je za Sportske.ba izvor iz kluba sudionika završnice kupa, a koji je želio ostati anoniman.

Izvlačenje se održalo online s obzirom na pandemijske mjere, a uskoro se očekuje i reakcija kluba koji je pretpostavio da bi ždrijeb mogao izgledati ovako. Dodatnu sumnju izaziva činjenica da je savez tijekom generalne skupštine dozvolio da pedesetak ljudi cirkulira salom, dok u ovom slučaju nisu dozvolili klubovima da svatko pošalje po jednog predstavnika.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.