transferi

Klopp se rješava velikog srpskog promašaja koji je zadnju utakmicu odigrao 2015.

Foto: Guliver Image/Getty Images

LAZAR MARKOVIĆ od svibnja 2015. godine je bez nastupa za Liverpool u službenoj utakmici. U britanskim medijima srpskog ofenzivca nazivaju jednim od najvećih promašaja Liverpoola koji ga je prije pet godina doveo za 25 milijuna eura iz Benfice.

U prvoj sezoni na Anfieldu se nije proslavio, odigrao je 34 utakmice i postigao tri pogotka, a onda ga je slavni engleski klub odlučio slati po raznim posudbama. Tako je igrao za Fenerbahče, Sporting, Hull i Anderlecht. 

Embed from Getty Images

Prošlog ljeta se vratio u Liverpool, ali se nije uspio nametnuti treneru Jürgenu Kloppu i u drugoj je momčadi. 

Liverpool se pokušava riješiti Markovića već tri godine, ali on ne pristaje na odlazak jer se ne želi odreći plaće koju ima. Ugovor s Liverpoolom ima do kraja sezone i ovo je posljednja prilika da Englezi vrate barem dio uloženog novca.

"Toliko su me platili... Pa morali su onda vjerovati više u moje mogućnosti. I Liverpool i trener. Morao sam više igrati", požalio se prošle godine Marković kojeg su dok je igrao u Benfici uspoređivali s Lionelom Messijem i Cristianom Ronaldom.

Srpski vratar Vladimir Stojković opisao je Markovića kao najtalentiranijeg srpskog nogometaša u posljednjih deset godina, Jorge Jesus koji ga je vodio u Benfici opisao ga je kao nezaustavljivog majstora s loptom, a nekadašnji suigrač Nemanja Matić kao ogroman potencijal i jednog od najboljih ofenzivaca svijeta u budućnosti.

Interes za 24-godišnjeg srpskog nogometaša pokazali su jedan meksički klub, jedan kineski i turski Bešiktaš. U Liverpoolu je dosad zaradio više od 13 milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.