Kawhi Leonard odustao od nastupa na OI. Poznata NBA zvijezda koja će ga zamijeniti

Foto: Profimedia

ZVIJEZDA Clippersa i američke košarkaške reprezentacije Kawhi Leonard, neće nastupiti na Igrama u Parizu. Tu je vijest objavio njegov klub, a razlog je kronična upala koljena s kojom se bivši MVP NBA lige muči mjesecima.

Leonard je inzistirao na tome da bude dio reprezentacije SAD-a, pokušavao je na sve načine izliječiti koljeno, no bolovi su prejaki i nije imao izbora nego se zahvaliti izborniku Steveu Kerru. Poznato je tko će i zamijeniti Leonarda. Bit će to igrač prvaka Celticsa Derrick White, koji je bio dio američke reprezentacije na SP-u 2019.

U momčadi SAD-a nedostaje i Kevin Durant, zbog ozljede lista, ali on bi se trebao priključiti ekipi u Abu Dhabiju idući tjedan. Amerikanci će u srijedu igrati u Las Vegasu prijateljsku utakmicu protiv Kanade, zatim će  otputovati u Ujedinjene Arapske Emirate na dvije utakmice protiv Australije i Srbije sljedeći tjedan, a prije puta u Pariz ih čekaju dvije utakmice u Londonu protiv Južnog Sudana i Njemačke.

Amerukanci su apsolutni favoriti za zlato, a u skupini olimpijskog turnira će igrati protiv Srbije, Portorika i Južnog Sudana. 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.