ZOI 2022

Katastrofa za skijašicu. Očekivala je medalje, no nije završila nijednu utrku

Foto: Profimedia

ŠVICARKA Michelle Gisin obranila je naslov pobjednice u olimpijskoj kombinaciji na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu koju su skijašice vozile noćas. Gisin je slavila s ukupnim vremenom 2:25.67. Drugo mjesto zauzela je njena sunarodnjakinja Wendy Holdener, a Talijanki Federici Brignone pripala je bronca. 

Švicarka je bila 12. u kombiniranom spustu. Zaostala je točno sekundu za vodećom, ali je u finalu nadoknadila izgubljeno vrijeme. Gisin, koja se prošle godine borila s mononukleozom, tako je obranila olimpijski naslov iz Pjongčanga i osvojila petu zlatnu medalju u alpskom skijanju za Švicarsku na Igrama u Kini. Osim toga, pridružila se Janici Kostelić koja je također dva puta zaredom pobjeđivala u olimpijskoj kombinaciji (2002. i 2006.) te Njemici Mariji Riesch (2010. i 2014.).

Holdener, koja je 2017. i 2019. postala svjetska prvakinja u ovoj disciplini, nakon prvog dijela bila je 11., samo stotinku brža od Gisin, ali je na kraju stigla do srebra sa sekundom i pet stotinki zaostatka za pobjednicom. Brignone je nakon prvog dijela bila osma sa 69 sekundi zaostatka, ali je u finalu skočila na treće mjesto s 1.85 sekundi zaostatka.

Mikaela Shiffrin ostala bez medalje

Na startu utrke u Yanqingu bilo je 26 natjecateljica, od čega je u finale ušlo 24. Slalomsku utrku nije završilo devet skijašica , a među njima i Amerikanka Mikaela Shiffrin koja je u Pekingu ostala bez medalje i u slalomu i u veleslalomu.

"Ljuta sam na tatu. Voljela bih ga nazvati, ali ne mogu. On bi mi rekao da se ne brinem i da pređem preko svega, ali ga nema. Nema me tko utješiti", rekla je Shiffrin, kojoj je otac preminuo prije dvije godine, nakon druge utrke na Olimpijadi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.