Katar želi SP koji se igra u istoj dvorani pred 980 ljudi već 46 godina

Foto: Profimedia

PREMDA se svjetsko prvenstvo u snookeru već 46 godina održava u Sheffieldu, u utrku za organizaciju World Snooker Championshipa uključio se i Katar. Sadašnji ugovor Matchrooma, koji vodi natjecanje, i gradskih vlasti Sheffielda završava 2027. godine, a organizaciju SP-a žele preuzeti Katarci.

Katar je prošle godine bio domaćin Svjetskog nogometnog prvenstva, a 2027. godine bit će i domaćin Svjetskog prvenstva za košarkaše. Katarci sada žele i organizaciju World Snooker Championshipa koji se od 1977. održava u Sheffieldu u Crucible Theatru.

Organizatori: Dvorana je premala

Igrači i navijači podjednako vole atmosferu, povijest i tradiciju dvorane kapaciteta 980 mjesta, no organizatori smatraju kako je premala. Eddie Hearn, osnivač Matchroom Sporta, uvijek je tvrdio da turnir neće napustiti Sheffield dok je on na čelu. 

"Navijač sam Sheffielda, želim ostati ovdje. Ali to možda nije moja odluka. Ja sam predsjednik bez izvršne vlasti. Tko zna što će se dogoditi. Rekao sam Sheffieldu što moraju učiniti. Imaju četiri do pet godina", rekao je Hearn i otkrio da su Katarci pokazali velik interes.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.