Katalonski mediji: Hrvatski trećeligaš radi čuda, a sprema još jedan veliki transfer

Foto: Privatni album, grafika: Index

Nakon što je ljetos prodala tada 18-godišnjeg Mikayila Fayea u Barcelonu za pet milijuna eura, Kustošija je ovih dana napravila još jedan nevjerojatan posao. Za 5.2 milijuna eura dogovorila je transfer 17-godišnjeg Dina Klapije u Leipzig. Za to je "kriv" hrvatski menadžer Andy Bara, čiju agenciju Niagara stalno uvrštavaju u deset najvećih na svijetu. Kustošija je tako u malo više od pola godine na dva igrača zaradila 10.5 milijuna eura, iako će dio od Klapijina transfera ići i posrednicima.

Katalonci se dive Bari

Nevjerojatni poslovi u europskim krugovima potpuno nepoznatog hrvatskog kluba nisu promakli ni stranim medijima. Tako je katalonski portal 3cat objavio priču o Kustošiji i Bari, kojeg povezuju s karijerom Danija Olma. Njega je u Dinamo kao dijete doveo Andy Bara. Olmo je postao megazvijezda, a 3cat hvali i ostale poslove Kustošije.

"Dani Olmo mogao je birati u koji će klub ići, a na kraju je neočekivano odabrao Dinamo Zagreb. Na taj korak njega i njegova oca Miquela uvjerio je Andy Bara koji je tada sa suradnicima osnovao menadžersku agenciju Niagara Sports.

Ta agencija danas brine o karijerama velikih imena kao što su Alvaro Morata, Nacho Fernandez, Jonathan Ikone, Josip Brekalo i drugi. Bara je radio i na transferu Joška Gvardiola u Leipzig", piše 3cat i nastavlja:

"Bara je u međuvremenu proširio svoj krug djelovanja i ostvario dobre veze u Africi. U Kustošiju je uspio dovesti Mikayila Fayea, kojemu je FIFA osporila transfer u Marseille, da bi ga kasnije prodao za velik novac.

Spremaju još jedan velik transfer?

Doveo je i Dina Klapiju, kojeg je sada za 5.2 milijuna eura prodao Leipzigu, a na pomolu je još jedan veliki transfer. U Kustošiji je i Baye Coulibaly, malijski veznjak koji je briljirao na Svjetskom prvenstvu U-17. Koliko će trebati da i on ostvari veliki transfer?"

Katalonski portal dodao je kako Bara sve transfere mladih igrača uglavnom radi preko Kustošije, u kojoj je jedan od suvlasnika, te kako je u HNL svojevremeno doveo i bivšeg Barcinog igrača Moussu Waguea, koji je igrao u Gorici.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.