Karoglanov Sheriff doživio debakl u Sloveniji. Evo što to znači za Rijeku

Foto: EPA

NOGOMETAŠI norveškog Moldea uvjerljivo su svladali belgijski Cercle Brugge u prvoj utakmici trećeg pretkola Europske lige s 3:0. Važna je to vijest za Rijeku.  Podsjetimo, Rijeka će imati dvije šanse za prolazak u europske skupine. U slučaju da prođe Elfsborg, plasirat će se u playoff rundu Europske lige i imat će osiguranu barem grupnu fazu Konferencijske lige. U tom slučaju igrat će protiv boljeg iz dvoboja Molde - Cercle Brugge.

No, u slučaju da ispadne od Elfsborga, Rijeka ide u playoff rundu Konferencijske lige. U tom slučaju igrat će protiv boljeg iz ogleda slovenske Olimpije iz Ljubljane i moldavskog Sheriffa. Prolaz u toj rundi donio bi im grupnu fazu spomenutog natjecanja.

Prva utakmica između ta dva kluba završila je rezultatom 3:0 za slovensku ekipu. Nedavno je Sheriff preuzeo bivši trener Hajduka Mislav Karoglan. Bez obzira na to u kojem će natjecanju igrati playoff rundu, Rijeka prvu utakmicu igra 22., a drugu 29. kolovoza.

Što je s Osijekovim protivnikom?

Još jedna bitna utakmica za hrvatske klubove je ona u kojoj je ciparska Omonia pobijedila mađarski Fehervar s 1:0. Omonia, koju vodi litavski stručnjak i bivši trener Hajduka Valdas Dambrauskas, je povela u 60. minuti kada je precizan bio Mariusz Stepinski. 

Ovo je važna utakmica za Osijek jer će se hrvatski klub, u slučaju da prože azerbajdžansku Ziru, križati s boljim iz ovog ogleda. Bit će to u playoff rundi Konferencijske lige u kojoj prolaz nosi grupnu fazu i novčanu nagradu nešto veću od tri milijuna eura. Prve utakmice playoff runde na rasporedu su 22. kolovoza, a tjedan dana kasnije su uzvrati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.