SVJETSKO PRVENSTVO

Kapetan Srbije neće nositi trakicu s duginim bojama. Evo što Beograđani misle o tome

Screenshot: Sportal

OSAM europskih reprezentacija donijelo je odluku da će od FIFA-e zatražiti da na Svjetskom prvenstvu u Kataru, koje počinje za mjesec i pol, njihovi kapetani nose traku u duginim bojama. FIFA tek mora odobriti inicijativu ovih reprezentacija i dozvoliti im da nose kapetanske trake koje se razlikuju od trenutno propisanih. 

Riječ je o političkoj poruci s obzirom na to da će se najveća svjetska nogometna smotra održati u zemlji gdje osobe homoseksualne orijentacije, ali i druge manjine, ne uživaju sva prava kao ljudi iz zapadnog svijeta. Islamski zakoni najstrože zabranjuju homoseksualne odnose, a sankcije, ovisno o tome u kojoj se zemlji Bliskog istoka nalazite, mogu imati čak i smrtnu posljedicu.

Hrvati i Srbi neće nositi dugine boje

Hrvatski nogometni savez odlučio je da kapetan hrvatske reprezentacije neće nositi traku u duginim bojama, a FIFA-i je poslao drugi prijedlog. Ako FIFA odobri nošenje drugačijih vrpci od onih koje su trenutno propisane, na traci koju će nositi Luka Modrić bit će hrvatska zastava.

Kapetansku trakicu u duginim bojama neće nositi ni kapetan srpske reprezentacije Dušan Tadić. Srpski Sportal proveo je anketu, u kojoj su Beograđani komentirali takvu odluku. Pogledajte i poslušajte što su rekli.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.