TRANSFERI

Kapetan je s Chelseajem osvojio sve. Zvala ga je Barcelona, a sad je donio odluku

Foto: EPA

ŠPANJOLSKI branič Cesar Azpilicueta potpisao je novi ugovor s Chelseajem, prema kojem će u londonskom klubu ostati do ljeta 2024. godine. U Chelsea je stigao u kolovozu 2012. iz Marseillea te u deset godina na Stamford Bridgeu došao do statusa kapetana prve momčadi koju je s vrpcom oko ruke predvodio u više od 200 utakmica.

Prošle sezone sakupio je 47 nastupa, što ga je dovelo do ukupno 476 utakmica u plavom dresu, a za Chelsea je postigao 17 pogodaka. Azpilicuetu su mediji tijekom ovog prijelaznog roka povezivali s Barcelonom, no 32-godišnji branič je na kraju odlučio ostati u momčadi trenera Thomasa Tuchela.

"Jako smo sretni što će Cesar ostati još najmanje dvije godine u Chelseaju. Oduševljeni smo što je naš kapetan svojim primjerom još jednom pokazao svoju privrženost i osobine vođe", izjavio je predsjednik i suvlasnik londonskog premierligaša Todd Boehly.

Rekorder po broju nastupa u finalima

Azpilicueta je u deset sezona na Stamford Bridgeu bio neizostavni član momčadi s kojom je osvojio devet trofeja: dvaput je bio prvak engleske Premier lige i dvaput pobjednik Europa lige, a po jednom je osvojio FA kup, engleski Liga kup, Ligu prvaka, UEFA Superkup i FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo.

On je jedan od šestorice igrača koji su uspjeli osvojiti sve trofeje, a s 13 nastupa u različitim finalima je klupski rekorder. Češki vratar Peter Čech je jedini stranac koji je imao više nastupa za Chelsea od Azpilicuete, njih 493. Novi ugovor mu pruža mogućnost da postane prvi strani igrač koji će sakupiti 500 nastupa u plavom dresu.

"Doista sam sretan što sam produljio boravak u Chelseaju, u svom domu. Prošlo je deset godina otkako sam došao u klub i doista osjećam da sam voljen, a uzbuđen sam i zbog novog projekta koji nam je u rukama. Ponosan sam što sam kapetan i nadam se da ćemo dijeliti još mnoge dobre uspomene", poručio je Azpilicueta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.