KAOS U BIH Nurkić razmišlja o prekidu reprezentativne karijere, Teletović izborniku: "Ti si igrao za Hrvate, ne ja"

Foto: Screenshot; Youtube

KOŠARKAŠKA reprezentacija Bosne i Hercegovine prolazi kroz težak period. Tijekom kvalifikacija za Eurobasket 2017., došlo je do raskola u svlačionici. Sve je počelo kada je mladi talent i košarkaš Cedevite Džanan Musa dobio udarac od jednog ruskog košarkaša. Musa se Timofeju Mozgovu unio u lice, a situaciju je pokušao smiriti kapetan Mirza Teletović. Na kraju su se Teletović i Musa posvađali pa je 17-godišnjak u suzama odjurio na klupu. Publika je instinktivno napala Teletovića, krenuli su verbalni obračuni...


Kriza je dosegnula vrhunac kada je BiH izbornik Damir Mulaomerović prekrižio Teletovića s popisa igrača koji konkuriraju za utakmicu sa Švedskom, iako su se Teletović i Musa u međuvremenu pomirili i ispričali javnosti.

"Još četiri dana sam izbornik i više mi ne trebaš", rekao je Mulaomerović, koji je pobrojao sve grijehe NBA zvijezde.


Dnevni Avaz piše kako je Teletović odmah odgovorio izborniku uz opasku da je on taj "koji već 13 godina igra za BiH reprezentaciju te da je za razliku od Mulaomerovića koji je kada je trebalo odlučio nastupati za Hrvatsku, a ne BiH."


U međuvremenu je i Jusufu Nurkiću pukao film. Njega su neki mediji optužili da je izmislio povredu kako ne bi morao igrati za BiH. On je to s gađenjem demantirao te je upozorio kako će o daljnjoj reprezentativnoj karijeri dobro razmisliti.

"Povredu imao, kažu, ne želi da igra, izmislio povredu, ne valja. Dođe da igra, ne valja. Daje sve od sebe, opet ne valja. Kako god okreneš, ne valja. Da li vam i zašto baš toliko smetam? Međutim, uz ove momke sam do kraja, a nakon svega što ste mi priredili, o daljnjoj reprezentativnoj karijeri ću dobro razmisliti, lažovi i primitivci jedni! I još nešto, o tome kada i kako se putuje, ne odlučujem ja, nego savez i stručni štab. Da sam želio da se odvajam od ekipe, ne bih ni dolazio", napisao je košarkaš Denvera na svom FB profilu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.