Kako se podmićuju rukometni suci: Viski, kurve, novac i prijetnje

TELEVIZIJA Norddeustche Rundfunk ugostila je iskusnog rukometnog suca, 49-godišnjeg Švicarca Michela Falconea koji se povukao iz službe 2006. godine nakon 26 godina rukometnog suđenja. On je zajedno sa sucem Felixom Ratzom sudio više od 300 međunarodnih utakmica.

Falcone je govorio o svijetu podmićivanja u rukometu i interesnoj publici pojasnio kako se to radi.

"Imate četiri načina podmićivanja. Alkohol, večera, žene, novac. Ovisno o tome koliko je sudac sklon primanju mita one se primjenjuju", rekao je švicarski sudac.

Ispričao je i svoja iskustva s utakmica koje je sudio.

"Jednom su me zvali kući telefonom predstavnici jednog kluba iz jedne države u kojoj sam trebao suditi utakmicu. Rekli su mi: Napravite listu što želite, mi možemo za vas napraviti neke stvari", objašnjava Falcone.

Metode Dannyja Glovera i Mela Gibsona

Švicarski sudac s dugogodišnjim međunarodnim iskustvom kaže kako postoje dvije "doktrine" podmićivanja.

"Jedna je 'prijateljska', a druga agresivna. Tijekom karijere smo naučili da moramo što prije pobjeći iz dvorane. Čak se jednom dogodilo da su zaštitari na nas nasrnuli. Mi nismo imali zaštitu, a delegat nam nije ništa pomogao. Naprotiv, optužio nas je da smo loše sudili utakmicu", ističe Falcone.

Falcona nije govorio o aferi Kiel - Serdarušić - Volarević, ali se osvrnuo na aferu s Frankom Lemmeom i Berndom Ulrichom, koji su osumnjičeni jer im je u prtljagi u moskovskoj zračnoj luci Šemeretjevo pronađeno 50 tisuća eura gotovine i to nakon što su sudili utakmicu finala Kupa kupova Čehovski Medvedi - Valladolid, u kojoj su Rusi slavili s osam razlike te anulirali prednost Španjolaca od sedam golova iz prve utakmice.

"Svojom šutnjom samo još više bacanju sumnju na cijelu stvar", ističe Falcone.

M.Š.
Foto: Screenshot

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.