Irska sirotinja 19 minuta držala je za jaja Putinove milijardere

Foto: Getty Images / Guliver Image

IRSKI Dundalk izgubio je od Zenita 2:1 u 3. kolu Europa lige i povijest će na koncu pamtiti samo rezultat, ali navijači irskog kluba zauvijek će se sjećati 20. listopada, dana kad je irska sirotinja, klub čija momčad vrijedi milijun eura, umalo zaustavila moćni ruski Zenit, koji svoje najbolje igrače godišnje plaća više od toga i ima momčad 130 puta skuplju.

Naime, u 52. minuti Robbie Benson zabio je za 1:0 i poslao tek nešto više od 5000 gledatelja na stadionu Tallaght u deliriji. Dundalk je prijetio postati priča ovogodišnje Europske lige, osobito jer je u uvodna dva kola Eurolige sakupio čak četiri boda, no potom su Robert Mak u 71. minuti, te Mauricio u 77. preokrenuli rezultat i vratili nogometni svijet u normalu, te osmijeh na lice njihvom najvećem navijaču, ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu.

Ekstaza na stadionu trajala je 19 minuta, ali gotovo svi navijači Dundalka ovu sezonu pamtit će dok su živi. Dundalk je šokirao mnoge samim plasmanom u Europa ligu, a sa šokovima su počeli već u prvom kolu uzevši AZ-u povijesni bod u Nizozemskoj. No nisu stali, već u idućem kolu pobijedili su Maccabi Tel Aviv 1:0 i izbili na drugo mjesto skupine, te postali prvi irski klub u povijesti koji je dobio u grupnoj fazi Europa lige.

Nešto manje od 20 minuta bili su vodeća momčad supine, no Zenit je u posljednjoj trećini utakmice vratio odnos snaga u normalu, te se vratio na prvo mjesto u skupini, na kojem će vjerojatno i ostati. Dundalku preostaje borba za drugo mjesto u skupini, a odlučujuća utakmica bit će gostovanje AZ-a u Irskoj.

"Ovo nam je bila treća utakmica u 21 dan i igrači su bili premoreni. Idemo sad u Rusiju, ali ključna utakmica bit će protiv AZ-a," rekao je menadžer Dundalka Stephen Kenny.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.