HAJDUK IZNENAĐEN POVRATKOM REPREZENTACIJE

Kako će Šuker i njegovi dečki doći u ložu Poljuda? Hajduk im je zabranio ulaz

Foto: Pixsell / Hina

U HAJDUKU su neugodno iznenađeni nakon objave vijesti da se reprezentacija vraća na Poljud.

Nakon što su ih HDZ-ovi lavovi, Marijan Kustić i Andro Krstulović-Opara odvukli na sastanak u središnjicu HNS-a, u Hajduku nisu sigurni što bi komunicirali prema navijačima. 

Još jučer su s njima cupkali na povike "HNS pederi" na dočeku pionira.

Projekt dolaska reprezentacije u Split ima i političku težinu, a odradili su ga Zlatko Dalić i šef Saveza te HDZ-ov saborski zastupnik Marijan Kustić. Split su označili prioritetnim pitanjem svog mandata.

Danas je možda puno jasnije i zašto članovi Izvršnog odbora nogometnog saveza, a koji nije ništa drugo nego krilo jedne stranke, primaju premije u Savezu. Istovremenim podizanjem ruku oni su posljednja stepenica u izvršavanju političke volje u Savezu te daju legitimitet odlukama koje se očigledno ne donose na sastancima Izvršnog odbora. Da je drugačije, Davor Šuker, fiktivni predsjednik HNS-a, znao bi kakav je stav njegova Izvršnog odbora i ne bi svojim izjavama u potpunosti kontrirao odlukama donesenim u njegovu uredu. 

Šuker je, naime, na pitanje o Poljudu jutros lupetao o svastici. Odluka u povratku u Split, simbolično, donesena je točno četiri godine nakon sabotaže svastikom na Poljudu. Reprezentacija je tada igrala za Šukera, Anicu Martinović i kliku iz svečane lože, pred praznim tribinama. Ovaj put uopće nije jasno kako će Šuker ući na Poljud.

Hajduk je prošle godine, naime, Šukeru i članovima Izvršnog odbora HNS-a službeno zabranio ulaz u svečanu ložu na Poljudu. Nakon finala Kupa u Vinkovcima, nezadovoljni suđenjem poslali su vrhu Saveze replike prozirnih medalja i priopćili da više ne smiju ući u ložu splitskog kluba.

S obzirom na to da su sastanci čelnika Hajduka, Marina Brbića i Bena Perasovića u HNS-u bili konspirativni, iz kluba se o njima nisu oglašavali i sada su u vrlo nezavidnoj situaciji, toliko da moraju kazati kako ih povratak reprezentacije na Poljud - iznenađuje te da su o svemu doznali iz medija. Njihov pravi stav je da nakon svakog rata mora doći primirje, ali to javno još nikada nisu kazali. 

Prva reakcija Hajduka na veliku vijest o dolasku reprezentacije bila je da o tome nemaju pojma. 

"Nismo dobili nikakvu službenu informaciju o odigravanju kvalifikacijske utakmice Hrvatska - Mađarska na Poljudu, za istu smo doznali iz medija", kazali su nam. 

Navijači Hajduka, okupljeni u udruzi Naš Hajduk koja drži četvrtinu kluba u vlasničkoj strukturi, ne slažu se s potezima uprave i prijateljstvu s vrhom HNS-a. Oni su bliži stavu Torcide "s vama ili bez vas" te očuvanju ratnog stanja.

HNS: Hajduk se prijavio za domaćinstvo, ne znamo što bismo drugo rekli 

Ante Kulušić, šef hrvatskih sudaca i bivši HDZ-ov saborski zastupnik, jedan je od činovnika Saveza koje Hajduk ne pušta u svečanu ložu na stadionu.

Kulušić je u razgovoru za Index priznao da nema pojma smije li ući na Poljud.

"Ne znam smijem li ući na Poljud. Izvršni odbor je donio jednoglasnu odluku da će se utakmica između Hrvatske i Mađarske igrati na Poljudu. Hajduk je poslao u Savez prijavu da bi ugostio Slovačku ili Mađarsku, izbornik Dalić i igrači također su zahtijevali da reprezentacija igra na Poljudu i ne vidim ništa sporno u tome'', rekao nam je Kulušić, a na pitanje kako onda komentira službenu izjavu Hajduka da oni pojma nemaju o toj odluci te da ih nitko nije kontaktirao, Kulušić je bio poprilično iznenađen:

''Ne znam što bih rekao na to. Znam samo da su poslali prijavu.''

Reprezentacija se u Split vraća u listopadu u najrizičnijoj utakmici u Hrvatskoj posljednjih godina. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.