TRANSFERI

Juventus je riješio najluđi ljetni transfer. Ovo su njegovi detalji

Foto: EPA-EFE/SERENA CAMPANINI

TRI MJESECA trajali su danas uspješno okončani pregovori Juventusa i Sassuola o transferu Manuela Locatellija (23).

Veznjak reprezentacije Italije definitivno prelazi u Juve, ali na dvogodišnju posudbu, koja će prerasti u transfer kada se ispuni bizarni preduvjet.

Danas je sve riješeno, ali saga je trajala cijelo ljeto

Trakavica je počela Juventusovom otvarajućom ponudom: dvogodišnja posudba za koju bi Sassuolu odmah platio 5 milijuna eura, zatim 20 milijuna na kraju posudbe za otkup Locatellija, još 7 milijuna kroz eventualne bonuse te 25 posto odštete od njegove eventualne prodaje u treći klub. 

Međutim, Sassuolo je to odbio, pa je natezanje trajalo cijelo ljeto jer je Locatelli poručio da želi samo u Juventus te odbio Arsenal, koji je bio voljan platiti koliko god i kako god je Sassuolo tražio. Locatelliju se strpljenje isplatilo jer danas su klubovi postigli definitivni dogovor oko transfera, a Locatelli sutra ujutro dolazi u Juventusov kamp na liječnički pregled. 

Čeka se prvi Juventusov bod u 2023. godini

Do toga je došlo nakon što je konačno postignut sporazum, čije detalje otkriva pouzdani Gianluca Di Marzio: Locatelli odlazi u Juventus na dvogodišnju posudbu, za koju Sassuolo neće dobiti nikakvu naknadu. 

Bizaran je način na koji će ova posudba prerasti u transfer, za koji će Juventus klubu koji je još dvije i pol godine faktički Locatellijev morati platiti odštetu od 35 milijuna eura. Do toga će doći u trenutku kada Juve osvoji prvi bod u drugom dijelu sezone Serie A 2022./23.

Navedenih 35 milijuna eura Sassuolo će dobiti u ratama tijekom pet godina od prvog Juveovog prvenstvenog boda, osvojenog za minimalno dvije i pol godine. 

Ugovor pun klauzula, ali mnoge su neostvarive

Juventus će morati Sassuolu isplatiti i najmanje 10, a najviše 20 posto od odštete od eventualnog Locatellijevog transfera u treći klub. Ovaj postotak ovisi o nizu klauzula u ugovorima. 

Gazzetta Dello Sport otkriva da je u ugovoru i niz bonusa koje Sassuolo može dobiti od Juventusa, ali da je ugovor toliko kompliciran i detaljan da su mnoge od tih klauzula o bonusima neostvarive. 

Juventus dobiva sjajnog igrača

Locatelli, koji je dao doprinos talijanskom osvajanju Eura prije mjesec dana, došao je u Sassuolo iz Milana prije dvije godine uz odštetu od 14 milijuna eura. 

Od tada je za Sassuolo odigrao 99 utakmica na kojima je postigao sedam i namjestio 11 golova. 

Locatelli može igrati na svim pozicijama na sredini terena, ali očekuje se da će ga Allegri koristiti kao korektora veze ili čistača. Bit će spona između obrambenog i veznog reda Juventusa. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.