Jurićeva Roma bila blizu velike pobjede u Europa ligi. Primila je gol u 85. minuti

Foto: Profimedia

ROMA je na stadionu Olimpico odigrala 1:1 s Athletic Bilbaom u prvom kolu Europa lige. Strijelac vodećeg pogotka Rome bio je Artem Dovbik (27), koji je ovog ljeta u transferu od 30 milijuna eura stigao iz Girone. Podsjetimo, Dovbik je prošle sezone zabio 25 pogodaka i dodao deset asistencija te se time pokazao kao hit-igrač, koji je predvodio Gironu do sjajnog trećeg mjesta u La Ligi.

Grafika: Sofascore

Na sjajan način predstavio se i u Romi. Gol protiv Athletica bio mu je treći ove sezone, a postigao ga je u 32. minuti nakon sjajne akcije momčadi trenera Ivana Jurića. Lopta je s polovice terena, uz nekoliko dodavanja, stigla do lijeve strane, gdje ju je primio Angelino. Dovbik je sjajno ispratio akciju i ubačaj te je glavom zabio pokraj gostujućeg golmana Julena Agirrezabale.

Jurićeva momčad šokirana u 85. minuti

Jurićeva momčad vodila je do 85. minute, a onda ju je kasnim golom šokirao Aitor Paredes. Alex Berenguer ubacio je iz slobodnog udarca s lijeve strane. Lopta je s druge stative prebačena u sredinu, gdje se najbolje snašao španjolski stoper te zabio za podjelu bodova. 

Podsjetimo, Jurić je prošli tjedan na klupi naslijedio smijenjenu klupsku legendu Danielea de Rossija. Jurićev mandat u Rimu, što mu je najveći posao u trenerskoj karijeri, krenuo je slavljem nad dotad neporaženim Udineseom (3:0), a sada je remijem startao u drugorazrednom europskom natjecanju.

Novi format Europa lige

Europa liga dosad se, kao i Liga prvaka, u osnovnom dijelu više ne igra po skupinama, nego u formatu lige s 36 klubova. Oni tvore jedinstvenu tablicu i igraju do 30. siječnja 2025. godine. Promjena formata radikalno povećava broj utakmica EL-a do nokaut-faze. Umjesto dosadašnjih 96, odsad ih se igra 144.

Svaki klub odradit će po osam utakmica, četiri kod kuće i četiri u gostima, i to s osam različitih suparnika. Klubovi koji budu od 9. do 24. mjesta igrat će doigravanje za nokaut-fazu, a klubovi koji na kraju ligaškog dijele budu od 25. do 36. mjesta ispadaju ne samo iz Europa lige, nego i iz Europe općenito. Dakle, biti spuštani u trećerazrednu Konferencijsku ligu, kao što je to prije bio slučaj.

Jednako je tako jedna od glavnih novosti redizajnirane Europa lige što se njoj u nokaut-fazi više ne priključuju klubovi iz Lige prvaka. Neki od velikana koji igraju prvu sezonu nove Europa lige su: Ajax, Athletic Bilbao, Eintracht Frankfurt, Galatasaray, Lazio, Manchester United, Porto, Rangers, Roma, Tottenham...

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.