UFC

Jučer je njegova potresna fotografija obišla svijet, a onda je potjeran iz UFC-a

Screenshot: Instagram

OTTMAN AZAITAR neće nastupiti na UFC-u 257, koji je na rasporedu večeras na Fight Islandu u Abu Dhabiju, ali svejedno je postao glavna priča turnira.

Ovaj njemački borac marokanskog porijekla jučer je obišao naslovnice svih borilačkih medija na svijetu jer je objavljena fotografija koja ga prikazuje umornog i izmučenog nakon naglog skidanja kilograma.

Stvari nisu kakve su se činile

Radi se o nečemu što borci u UFC-u često rade kako bi prošli vaganje za neku borbu, a o tome smo detaljno pisali i ranije kao o jednom od najvećih problema borilačkog sporta.

Puno se pisalo o tome da je njegov nastup otkazan zbog skidanja kilograma, a tako se i činilo nakon što je spomenuta fotografija izašla u javnost, ali njegov nastup otkazan je zbog nečeg sasvim drugog.

Azaitar i njegov tim kažnjeni su zbog nevjerojatnog poteza kojim su namjerno prekršili UFC-ove sigurnosno-zdravstvene protokole na Fight Islandu.

Potjeran je iz UFC-a

Američki mediji su u redovnim UFC-ovim obavijestima dobili informaciju kako je Azaitar uklonjen s programa zbog gore navedenog razloga. BT Sport uspio je doći do Dane Whitea i detaljno doznati što se dogodio. 

"Priča je zapravo nevjerojatna. Azaitar i njegov tim su rezali narukvice. Nakon toga su dali narukvicu nekome izvan našeg mjehurića, iskreno mi nije jasno kako su to uspjeli. Čovjek si je stavio narukvicu, ušao u hotel i otišao prema sobi tako što je prešao preko četiri balkona. Nakon toga je ušao u svoju sobu, ostavio torbu, presvukao se i otišao. Osiguranje ga je htjelo zaustaviti, ali nije uspjelo. To je to. Azaitar je već otišao, on više nije UFC-ov borac", rekao je White. 

Podsjetimo, Azaitar je bio veliki UFC-ov potencijal, koji dosad ima omjer 13:0, ali vrlo je izvjesno da ga više nikad neće dobiti priliku popraviti. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.