Rukomet

Jović: Červar je rekao da nećemo plakati za 36-godišnjakom, a Vori mu je igrao s 38

Screenshot: RTL

BOŽIDAR JOVIĆ se po završetku drugog kruga Europskog rukometnog prvenstva osvrnuo na hrvatski nastup na njemu i još jednom kritizirao izbor igrača Hrvoja Horvata. "Mi si ne možemo priuštiti taj komfor da pomlađujemo ekipu. Moramo pozivati najbolje", poručio je Jović.

"Moraju igrati najbolji"

''Vratit ću se na Szeged. Korona nas je uhvatila, pozvan je Željko Musa. I da, Musa je posložio obranu, bila je jedna od najboljih na Euru. Je li onda korona u toj utakmici dobro donijela nama ili Srbima? Nadalje, Tin Lučin je prije Eura bio peti izbor na lijevom vanjskom, slučajno je pozvan i pokazao je što može. Nećemo se lagati, to znači da ga stručni stožer tu nije vidio", započeo je Jović pa nastavio:

"Jelinić je bio treći izbor na krilu, Marino Marić nije bio ni u kakvim kombinacijama za dolazak, došao je stjecajem okolnosti oko korone. Mateo Maraš je bio treći izbor. Svi ti igrači su pokazali da mogu. Ponavljam, u reprezentaciji moraju igrati najbolji."

"Červar je rekao da nećemo plakati za 36-godišnjakom, a Vori mu je igrao s 38"

"Gospodin Lino Červar, koji je zadužen za struku, on je izjavio da nećemo plakati za 36-godišnjakom, a Igor Vori mu je na Euru u Hrvatskoj igrao s 38 godina. Je li Vori igrao s 38 jer je mlad, nije, igrao je zato što je najbolji", i dalje je u istom tonu govorio Jović pa dodao:

"Mi si ne možemo priuštiti taj komfor da pomlađujemo ekipu. Moramo pozivati najbolje, ako pozivamo ovakve igrače kao sada, onda je naša realnost osmo mjesto. Što je realnost za iduće prvenstvo, hoćemo li se plasirati uopće, to je upitnik. Kad se plasiramo, moramo napraviti rezultat da bismo ušli u kvalifikacije za Olimpijske igre."

"Hrvatska je uvijek na svim natjecanjima išla na medalju i ta alibi osma mjesta i 15. mjesta će nas voditi do toga da igramo derbi s Litvom i Ciprom. Neka se ljudi u Savezu što prije sastanu, neka što prije razmotre kako dalje, ovaj put evidentno nije dobar", zaključio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.