Premiership

Joe Cole: Mourinho nam je rekao kada će osvojiti ligu, a Ancelottija su svi voljeli

Foto: EPA

BIVŠI igrač Chelseaja Joe Cole govorio je o trenerskim legendama Joseu Mourinhu i Carlu Ancelottiju s kojima je surađivao u londonskom klubu.

Mourinho je trenirao bivšeg veznjaka od 2004. do 2007. godine, a Ancelotti je s njim radio u sezoni 2009./2010.

Joe Cole je s obojicom osvajao Premiership i FA kup te ih pamti kao rođene pobjednike koji na različite načine dolaze do uspjeha.

"Trener je ključna osoba u klubu. Kada je Jose došao, jedna od prvih stvari koje nam je rekao bila je ta da nismo pobjednici, ali da s njim to možemo postati. On je čak odredio datum do kojeg ćemo osvojiti ligu. Vidjeli smo da možemo stati iza njega, ali to su samo prazne riječi. Mi smo svaki dan intenzivno trenirali. Postavljao je principe u našoj igri kako bismo postali pobjednici. Kada bismo igrali pet protiv pet i jedna momčad na treningu izgubi s mnogo razlike, on bi poludio, jer je govorio da ne smije biti tolika razlika između dvije kvalitetne momčadi", kazao je Joe Cole o Mourinhu koji danas trenira Tottenham.

Govoreći o Ancelottiju koji sada sjedi na klupi Evertona, Joe Cole je kazao da se radi o treneru kojeg su svi voljeli.

"On je bio pobjednik, ali na vrlo drugačiji način. On je blizak igračima. Zna što igračima treba, kada ih treba podržati, a kada kritizirati. On je veliki čovjek. Njega voli svaki igrač kojeg je trenirao. A on je pobjednik. S njim mi se prvi put desilo da netko uđe na vrata i da, kad ga pogledam, odmah vidim da je pobjednik. Everton čekaju uzbudljiva vremena s njim", smatra Joe Cole.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.