SMRT JOSEA ANTONIJA REYESA

Jedini preživjeli iz Reyesovog auta: Jose je žurio da iznenadi kćeri i ženu

Tri rođaka u automobilu koji će se zapaliti. S lijeva na desno: Jose Antonio Reyes (35), Jonathan 'Joni' Reyes (23) i jedini koji će preživjeti, Juan Manuel Calderon (22). Foto: Instagram

JUAN MANUEL CALDERON, 22-godišnji nećak slavnog nogometaša Josea Antonija Reyesa (35), tešku prometnu nesreću u kojoj je prije deset dana poginuo stariji Reyes, kao i njegov drugi nećak Jonathan "Joni" Reyes (23), prošao je bez ikakvih ozljeda, ali je na kraju tragedije i sam jedva preživio. 

Jedini preživjeli iz stravične nesreće u kojoj su dvojica preostalih iz vozila živi izgorjeli, čudesno je neozlijeđen izašao iz vozila. Ali nakon toga je teško stradao jer je golim rukama pokušavao spasiti rođake iz buktinje u koju se pretvorio Brabus Mercedesa S550 s kojim je Reyes izletio s s ceste pri brzini od 237 kilometara na sat. 

Kada su na mjesto nesreće došli hitna pomoć, policajci i vatrogasci zatekli su ga s teškim opeklinama na 60 posto tijela, zbog čega su mu se liječnici tjedan dana nakon nesreće borili za život.

Sada je Calderon za El Mundo rekonstruirao cijelu vožnju, od polaska iz Extremadure u 10:20 do tragedije u 11:45 sati. 

"U autu smo bili sjajno raspoloženi kao i uvijek, ali nismo se slikali za Instagram kao što smo inače radili. Jose Antonio jurio je jer je htio iznenaditi kćeri i suprugu. Doznao je da ne igra protiv Cadiza pa je htio što prije doći do Seville. Čuo se s roditeljima koji su bili u shoppingu. Mene i Jonathana trebao je iskrcati u Utreri, a zatim otići kući u Montequinto. Vidio sam da vozi strašno brzo i onda odjednom... Više nismo bili na cesti. Auto je bio u zraku. Letjeli smo."

Kako svjedoče tragovi, Reyes je kočio 90 metara, ali automobil od 520 konja to nije moglo zaustaviti. Mercedes i trojica u njemu letjeli su 30 metara i zabili se u betonski blok, nakon čega se automobil prevrnuo u jarak pored ceste i zapalio. Joseu Antoniju Reyesu, kolekcionaru skupocjenih automobila kao što su Ferrari, McLaren, Lamborghini... tako je presudila strast za brzinom.

Calderon se prisjeća još detalja: "Dan je bio predivan, sunčan, dogovarali smo se gdje ćemo gledati finale Lige prvaka. Svako malo nas je zvuk u autu upozoravao da smo preblizu ogradi ili preblizu sredini autoputa."

Ali na kraju nije bilo pomoći ni osiguranja. "S automobila su tijekom leta u zraku otpadali dijelovi." pojašnjavaju za El Mundo automobilski stručnjaci. 

Iza Reyesa su ostale kćeri Noelia i Triana, sin Josea Antonio Jr. iz prvog braka te supruga Noelia.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.