NBA

Jedan od najomiljenijih košarkaša u povijesti preuzima američku reprezentaciju

AP Photo/Elise Amendola/Guliver

BIVŠA NBA superzvijezda Grant Hill nakon Olimpijskih igara u Tokiju postat će prvi čovjek američke muške košarkaške reprezentacije.

Hill će zamijeniti Jerryja Colangela, koji je bio izvršni direktor reprezentacije od 2005. godine.

"O ovome se razgovaralo već nekoliko mjeseci. Čelnik NBA lige Adam Silver velik je zagovaratelj Hillove kandidature. Hill će za početak imati za zadatak odabrati novog glavnog trenera, koji će nakon Tokija zamijeniti Gregga Popovicha", napisao je Adrian Wojnarowski, koji je prvi i izvijestio o promjeni na vrhu američke košarke.

Hill će zapravo imati i izborničku funkciju, jer je regrutiranje igrača za reprezentaciju njegova zadaća, dok su Popovich i njegov nasljednik prvenstveno treneri.

Kao igrač Hill je bio član Dream Teama III, koji je osvojio zlato na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. godine. Bio je dvostruki sveučilišni prvak s Dukeom, treći izbor drafta i sedmerostruki All-Star igrač, koji je imao potencijal da postane jedan od najvećih svih vremena, ali karijeru su mu upropastile teške ozljede.

Od 1994. do 2013. igrao je za Detroit, Orlando, Phoenix i LA Clipperse, a karijeru je završio kao jedan od globalno najomiljenijih košarkaša s 1026 utakmica i prosjecima od 16.7 koševa, 6.0 skokova i 4.1 asistencije. U Kuću slavnih ušao je 2018. u generaciji s Dinom Rađom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.