LIGA PRVAKA

Jedan od najljepših poteza izveo je baš 14 godina nakon ovog čuda s Ronaldinhom

Foto: Getty Images / Guliver image

LIONEL MESSI s dva pogotka sinoć je vjerojatno ispratio Liverpool iz Lige prvaka i odradio još jednu povijesnu gažu na Camp Nouu. Barcelona je pobijedila Engleze s 3:0, a Messi je u utakmici za finale Lige prvaka zabio dva pogotka u sedam minuta (75', 82'). Došao je do brojke od 112 pogodaka u Ligi prvaka i 600 pogodaka za Barcelonu. Prvi do njega na vječnoj ljestvici golgetera Barcelone je Cesar koji je zabio gotovo triput manje, 232 gola. Messi u posljednjih deset godina nije odigrao manje utakmica u sezoni, ali i uz taj parametar nitko mu nije ravan. Zabio je 46 pogodaka uz 16 asistencija, a još nije kraj. 

Prvi pogodak sinoć je zabio nakon akcije koju je sam potpisao, sjajnim dodavanjem za Sergija Roberta, i vratnice koju je u nastavku pogodio Suarez. Natrčao je i loptu prsima je vodio do gola. Drugim golom Messi je do kraja slomio Liverpool, a Argentincu je od srca zapljeskao i Jürgen Klopp. Izveo je savršen udarac i zabio ono što malo tko može braniti. Iz slobodnjaka je u magičnoj kretnji pogodio gornji lijevi kut. Pokraj živog zida, zakucao je tamo gdje vratara može spasiti samo još veće čudo. Messijev 600. pogodak za Barcelonu ostat će upamćen kao jedan od najljepše izvedenih slobodnjaka u Ligi prvaka. Iz ovog kuta to se još bolje vidi.

Sve to postigao je na poseban dan. 1. svibnja prije točno 14 godina protiv Albacete 17-godišnji Messi na asistenciju Ronaldinha lobom je zabio prvi, povijesni pogodak za Barcelonu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.