Jedan od najboljih StarCraft II igrača svih vremena i dalje dominantan, Innovation osvojio treću GSL Code S titulu

Foto: Blizzards/WCS

Lee "INnoVation" Shin Hyung novi je prvak Global StarCraft II League, najprestižnijeg i najzahtjevnijeg natjecanja u StarCraft esportu. Titulu je osvojio pobijedivši Kim "sOs" Yoo Jina u finalu s rezultatom 4:3.

>>Kako je Južna Koreja postala kolijevka globalnog fenomena zvanog esport
 
>>NISU BILI SVJESNI DA STVARAJU FENOMEN Kultna igra ima novo lice
 
Global StarCraft II League (GSL) Code S u Južnoj Koreji najprestižnije je i najzahtjevnije StarCraft natjecanje na svijetu, a prvak tog natjecanja nerijetko se smatra i najboljim igračem na svijetu. U takvoj konkurenciji igrači van Južne Koreje, kojih je iznimno malo, uspijevaju ostvariti zapažene rezultate. 
 
U trećoj sezoni GSL Code S, mogli smo vidjeti nevjerojatne mečeve, upravo onakve kakve možete očekivati od nekih od najboljih igrača svih vremena, a na kraju se sve svelo na najvažniji meč sezone. Finale između INnoVationa i sOsa. Dva veoma različita profila igrača s nevjerojatnim znanjem i vještinama. 
 
INnoVation je Terran igrač i poznat je po svom metodičkom pristupu igri i nevjerojatnoj kontroli dok je, s druge strane, sOs Protoss igrač, koji je izuzetno kreativan i nepredvidljiv, zbog čega je iznimno teško igrati protiv njega. U sukobu dva svijeta, ovoga puta prevladala je metodika i školski StarCraft. Iako je finale bilo izuzetno napeto i na kraju je sve odlučivala posljednja, sedma mapa, INnoVation je pokazao kako je bolji igrač. 
 
INnoVation je s tom pobjedom treći put postao prvak GSL-a, a osvajao je StarLeague, IEM i dva puta Proleague, što ga čini jednim od najboljih StarCraft II igrača svih vremena. I zasigurno je jedan od glavnih favorita za osvajanje WCS Global Finals na BlizzConu početkom studenog. 
 

 

 >>> Esport je jedan od najvećih globalnih fenomena današnjice. Nema relevantnog medija na svijetu koji ne izvještavaju o najvažnijim događanjima u esport industriji, a neke od najvećih globalnih kompanija ulažu stotine milijuna dolara kako bi na vrijeme ugrabile dio ovog brzorastućeg tržišta. Na Index Sportu pratite najnovije vijesti iz esporta, intervjue s najboljim profesionalnim gejmerima i uživajte u video klipovima i mečevima.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.