Jean Alesi: Räikkönen je "najbrži" u povijesti!

BIVŠI vozač Formule 1 Jean Alesi, koji je u karijeri odvezao 201 utrku u Svjetskom prvenstvu Formule 1, uvjeren je da će Finac svojim vozačkim sposobnostima uvelike pomoći momčadi Lotus-Renaulta.

Četrdesetsedmogodišnji Francuz koji je u karijeri vozača Formule 1 nastupao za momčadi Tyrrella, Ferrarija, Benettona, Saubera, Prosta i Jordana, a u više od dvjesto utrka ostvario jednu pobjedu i 32 puta se penjao na pobjedničko postolje, vjeruje da će Kimi Räikkönen zbog svoje umješnosti da "izvuče maksimum iz bolida" biti vrlo važna karika u napretku momčadi Lotus-Renaulta u idućoj sezoni.

Alesi je mišljenja da se Finac ne bi odlučio na povratak u Formulu 1 da ne osjeća da može biti dobar za volanom:

"Räikkönen ima više "prirođene brzine" od bilo koga tko je ikada vozio u Formuli 1 i ako se u Svjetsko prvenstvo vraća jer mu natjecanje nedostaje, tada i vjeruje da može biti vrlo dobar", izjavio je Francuz.

"Kratko vrijeme je izbivao iz Formule 1, što je bilo djelomično zbog Ferrarija. Mislim da se zasitio Formule 1 i to mogu razumjeti. A povratak u momčad Lotusa će donijeti dosta uzbuđenja", rekao je Alesi koji radi kao ambasador za Grupu Lotus, te je uvjeren da će tridesetdvogodišnji Finac podići sve u momčadi zbog svoje sposobnosti da izvuče najviše iz bolida Formule 1:

"Momčadi u Formuli 1 trebaju vozače koji konstantno voze na granici i postavljaju najbrža vremena po krugu. Takvo nešto vozač poput Kimija može, plesati na rubu i nikada ne pasti u ponor. Iz toga inženjeri mogu izvući puno. Oni razumiju brzinu bolida i mogu raditi promjene na bolidu prema potrebi. Mislim da će Kimi biti jedan od najvažnijih "alata" u momčadi", izjavio je Alesi.

U prilog Kimijevoj brzini navedimo podatak da je Finac u 156 utrka u Formuli 1 odvezao 35 najbržih krugova, čime se svrstao na treće mjesto u povijesti, a jedini sa više najbržih krugova su Michael Schumacher (76) i Alain "Profesor" Prost (41). Ako gledamo postotak najbržih krugova u odnosu na broj utrka, Kimi se nalazi na drugom mjestu iza Schumachera sa fantastičnih 22,44% najbržih krugova. 

O Finčevoj "opjevanoj" osobnosti, Alesi je rekao:

"Ipak ne očekujem da mnogo priča izvan bolida! Siguran sam da se nije nimalo promijenio", završio je Alesi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.