JE LI WIMBLEDON ZAKAZAO? "Ne razumijem gdje su bili liječnici, zamislite da joj je srce stalo..."

Foto: Getty Images/Guliver Image

NAKON strašne ozljede Bethanie Mattek-Sands, kojoj je tijekom jučerašnjeg meča 2. kola iskočilo koljeno, njezina protivnica Sorana Cirstea oštro je kritizirala organizatore. Podsjetimo, Mattek-Sands je pri jednom izlasku na mrežu ružno pala, okrenulo joj se koljeno i Amerikanka je uz bolne urlike u agoniji ležala na travi. Morali su joj dati kisik i iznijeti je s terena jer je bila u šoku.

"Zvala sam pomoć, ali nitko nije dolazio. Činilo mi se kao da je trajalo cijelu vječnost dok netko nije došao. Nosila smo čekali deset ili petnaest minuta, a prvi smo u pomoć priskočili ja i njezin suprug. Bila je u šoku. Iskreno, i ja sam malo paničarila. Mislim da je liječnicima trebalo predugo da stignu. Ne želim uopće pomisliti što bi se dogodilo da joj je, ne daj bože, srce stalo", oštra je bila Rumunjka.

"U nogometu ili boksu pomoć stigne za nekoliko sekundi. Ne znam gdje su bili", dodala je Cirstea, na što su organizatori odgovorili da su liječnici stigli u najkraćem mogućem roku.

I dok se Cirstea žalila na liječničku službu, ostale igračice prigovarale su organizatorima zbog kvalitete podloge. Mattek-Sands pala je na terenu broj 17, jednom od vanjskih terena na koje se žalila i Francuskinja Kristina Mladenović. Ona i Alison Riske u jednom trenutku nisu više željele igrati.

"Ne znam kad su se zadnji put oba igrača složila da nema smisla igrati. Pitali smo suca kakvo je pravilo ako obje ne želimo igrati, a on je samo slegnuo ramenima i rekao da ne može ništa napraviti te da moramo nastaviti. Na terenu su doslovno bile rupe", rekla je Mladenović koja je izgubila od Riske u tri seta, a u jednom trenutku se također spotaknula i pala.

"Voljela bih da sam razočarana zbog poraza, no zapravo sam sretna što se nisam ozlijedila. Zaboljelo me i morat ću na magnetnu rezonanciju, ali sigurno nisam u tako lošem stanju kao Bethanie. Nadam se da će biti dobro", dodala je Mladenović.

Žalila se i Agnieszka Radwanska koja je u velikoj borbi na terenu broj 2 pobijedila Christinu McHale. Poljakinja je teren opisala kao užasan, a navodno se žalilo još nekoliko igrača.

Poznato je da je trava najnezgodnija podloga od svih na kojima se igraju turniri. Wimbledon prvih nekoliko dana zna biti klizav jer je trava još svježa, a kako turnir odmiče, problemi nastaju zbog potrošenih dijelova terena. No, ove godine je u All England Clubu puno toplije nego obično, osobito u zadnja dva dana i zemlja se počela ubrzano sušiti i polako "raspadati".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.