Je li popularna kečerska simulacija WWE 2K18 vrijedna vašeg novca i vremena?

Screenshot: WWE 2K18
  
JOŠ jednom smo posjetili Instar Megastore smješten na Zagrebačkoj cesti 164 u Zagrebu, a ovoga puta s police smo skinuli popularnu kečersku simulaciju WWE 2K18 i zaigrali je na PlayStationu 4. Kako smo neko vrijeme izbivali iz WWE 2K serijala tako smo željeli provjeriti može li pobuditi klinca u nama i zabaviti nas dovoljno da se isplati ulaganje od 399 kuna, koliko će vas igra koštati u Instaru.
 
WWE 2K sastoji se od više od 20 kečerskih igara u 17 godina postojanja. Da je svaki naslov bio bolji nego prošli danas bismo vjerojatno razgovarali o jednoj od najboljih sportskih igara, ali to nažalost nije slučaj. Ako nešto ide na ruku WWE-u 2K18 to su grafika i produkcija, vjerojatno po uzoru na World Wrestling Entertainment.
 
U mlađim danima nerijetko bismo druženje kod prijatelja proveli igrajući WWF SmackDown!, prvu igru serijala koju ćemo 17 godina kasnije promatrati u potpuno drugačijem svijetlu. Ista je igra pred oči klinaca diljem svijeta dovela Dwaynea  "The Rock" Johnsona i njegov legendarni ulazak u ring. Iako nismo bili impresionirani američkim hrvanjem niti pričom oko istog pošto ga nismo imali u to vrijeme gdje gledati, svaki put bismo paralelno uz igru vrištali "If you smeeeeeell..."
 

 
Prva igra serijala prema mnogima je bila i jedna od najboljih. Drugo je to vrijeme bilo, a mi smo bili klinci i imali kose na glavi. Ipak, 17 godina kasnije WWE 2K18 na istom tragu uspijeva donijeti tračak starog osjećaja. Developeri Yuke'sa i Visual Conceptsa napravili su sjajan posao. Modeli likova u igri jedni su od najboljih koje smo vidjeli u svim sportskim igrama. Osvjetljenje, arene i publika su također napravljeni na iznimno visokoj razini te prenose pravi doživljaj WWE spektakla. Napredak s obzirom na prošlogodišnje izdanje igre je sasvim jasan. 
 

 
WWE 2K18 donosi hrpu sadržaja i modova. U igru je uključeno više od 200 kečera, aktualnih i umirovljenih, a uz to dolazi i mogućnost detaljnog kreiranja vlastitog lika. Od samog fizičkog izgleda, ožiljaka, odjeće pa sve do izrade vlastitih vizuala te preuzimanja tuđih kreacija, mogućnosti su praktički neograničene. Svi predmeti su odmah dostupni, za razliku od MyCareera. Postoji mogućnost izrade mečeva i arena, jednako tako kvalitetno napravljenih i opremljenih. Mečevi su zabavni, međutim u mečevima tipa Royal Rumble, koji uključuju više likova u ringu u isto vrijeme, donose kaos, ali i nešto manje FPS-a. Standardni tipovi kao Ladder, Iron Man, Hell in the Cell su i dalje uključeni u igru.
 
 
Glavna karakteristika igre je mod MyCareer u kojem vlastitog borca vodite do slave. Kreacija lika u MyCareeru je ograničena loot boxevima koje ne možete kupiti za pravi novac, nego valutom u igri. Problem je što se, ako želite određeni predmet, možete samo pouzdati u sreću da ćete ga dobiti iz neke od kutija. Kako ne postoje mikrotransakcije, tako je praktički neobjašnjivo zašto se na ovaj način stječu kozmetički predmeti u igri. U mod su uvedeni određeni RPG elementi između mečeva koji ga čine  zanimljivijim, kao što je slobodno kretanje arenom te interakcija s drugim likovima. Sam mod je ipak zakazao. Prekidanje uvoda, dijalozi i sama priča moda ostali su na prošlogodišnjoj razini, a promo je i dalje samo tekstualan. 
 
Road to Glory je novi online mod u kojem ćete se boriti protiv drugih igrača i njihovih likova. Mod slijedi stvaran WWE kalendar i potrebno je skupiti dovoljno zvjezdica kroz dnevne mečeve kako bi se kvalificirali na pay-per-view event. Ako vam to ne uspije, sudjelovanje si možete osigurati i plaćanjem. Iako su iskustva različita, mi nismo imali previše problema igrajući online mečeve, čak ni one s više likova u ringu u isto vrijeme. Road to Glory za razliku od MyCareera ipak donosi neku svrhu i težinu. Universe mod je pak identičan kao i prošle godine i vjerojatno je najslabija karika s obzirom na prošlogodišnje izdanje igre.
 

 
WWE 2K18 pati od problema koji serijal muče već dulje. Problemi sa sudaranjem likova i glitchevi zbog kojih mečevi završavaju prisutni su i zaista kvare zabavu. Zato noviteti poput nošenja protivnika i nekih drugi padaju u drugi plan. Borba u ringu je jedna od lošijih strana igre, a trebala bi biti na prvom mjestu. Pronalazak mečeva online i učitavanja znaju i potrajati, a definitivno je vrijeme za otvaranje mogućnosti kreiranja ženskog lika u MyCareeru. Pravim obožavateljima serijala WWE 2K18 će donijeti određena osvježenja, kao i manje zahtjevnim igračima koji vole ovakve igre. Pazite li, pak, na svaku svoju kunu, slobodno preskočite WWE 2K18. 
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz videoigre, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Instar
 
Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.