Janica: Može Ivica govoriti da nije pod pritiskom, ali podsvijest kaže drugačije

"NISAM bio s njim na stazi, ne znam što se dogodilo. Ali moguće je da je podcijenio stazu. Mislio je da je taj dio lakši nego što uistinu jest. Ne čini mi se da je staza teška, ali nije dobra kao prošle godine.", bila je prva reakcija Ante Kostelića nakon prve vožnje trećeg izdanja muškog slaloma na Sljemenu.





Ivica je brzo izletio, na jednom ravnom dijelu prve dionice pustio je skije i našao se kraj ograde.

"Ne bih rekao da se previše opustio, rekao bih da je obratno."

Možda će zvučati okrutno, ali vrlo vjerojatno bi Ivici bilo lakše da razlog za to nije njegova nesmotrenost

"Neki kažu da su Olimpijske igre najbitnije, ali kako doći u formu bez utakmica? Mislim da ga je narkoza najviše udarila. Kad te to strefi uslijed sezone, sve ide dole, izgubiš totalno formu. Nije koljeno u pitanju, već velika pauza. Zadnju tekmu smo imali početkom 12. mjeseca. Vozili bi utrku i da nije Sljeme u pitanju. Mogao je ostvariti prvih deset da nije pogriješio.", kaže Gips i najavljuje daljnje planove u olimpijskoj godini:

 "Idemo u Adelboden, za Kitzbuhel ćemo vidjeti. Još ćemo odlučiti hoćemo li skijati i spust."

Sjećamo se, još uvijek je svježe, kako je Janica prve godine izletjela sa staze, ali i kako je sljedeći put bez štapa čudom doskijala do trećeg mjesta.

"Janica je imala razlog za izlijetanje, Ivica jednostavno nije bio spreman. Nije to forma i gotovo."

Janica je bila kratka, i jasna: Znam da će Ivica reći da nije bio pod pritiskom, ali isto tako znam da ne možeš izbrisati ono što je u podsvijesti, ma koliko se trudio i bio spreman."

Jelušić: Znam kako mu je, i ja sam izletjela

Ana Jelušić, koja je spuštanjem s kamerom na glavi svečano otvorila mušku slalomsku utrku na Sljemenu, tužno je prokomentirala Ivičino ispadanje u prvoj vožnji, odnosno pogrešku zbog koje se Ivica u ciljnu ravninu spustio sa pola minute zakašnjenja za vodećim Austrijancem Renfriedom Herbstom.

 
"To je sport, to je skijanje i prije svega to je slalom. Ovakve situacije se jednostavno dogode i treba ih prihvatiti, bilo kada i bilo gdje. Vjerujte da ja znam kako mu je teško, jer sam i ja ispala na sljemenskoj utrci i osjećala sam se užasno", rekla je za Index Ana Jelušić.
 
Ipak, Ana ističe da se ovo Ivi ne treba uzeti za zlo, pogotovo zato što je muku mučio s ozljedama već dugo vremena, a ovo mu je prva utrka nakon operacije meniska koljena.
 
"Mislim da treba uzeti u obzir to što je Ivica praktički ozlijeđen skijao danas i ovo mu je prva utrka nakon ozljeda. Nema sumnje da je htio najbolje, ali takve stvari kao što je operacije, uvijek ostave veliki trag. Ivica nije bio sasvim spreman, a onda je opasnost od izlijetanje velika", istaknula je najbolje hrvatska skijašica.
 
Na koncu Jelušić je optimistično pogledala u budućnost: "Život ide dalje, bit će mnogo novih i velikih utrka u budućnosti. Šteta, prvenstveno radi navijača, ali stisnut ćemo zube i svi zajedno krenuti dalje."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.