NBA doigravanje

James stigao do 162. pobjede u NBA doigravanju. To je novi rekord lige

Foto: Getty Images

LEBRON James bio je najefikasniji igrač Los Angeles Lakersa u sinoćnjoj pobjedi protiv Houston Rocketsa rezultatom 112:102. Postigao je 36 koševa i odveo svoju momčad do druge pobjede u trećoj utakmici polufinala doigravanja u Zapadnoj konferenciji NBA lige.

Uz to, uspio je prestići bivšeg razigravača LA Lakers Dereka Fishera po broju pobjeda u doigravanju. James je sada sam na vrhu ljestvice sa 162 playoff pobjede u karijere. Treći na listi je legenda San Antonio Spursa Tim Duncan sa 157 trijumfa u doigravanju.

"Taj rekord govori kako sam odigrao jako puno utakmica. Govori i to kako sam igrao s puno odličnih suigrača i radio s kvalitetnim trenerima. Ni u Clevelandu, Miamiju ni Los Angelesu te pobjede se ne ostvaruju bez suigrača i trenerskog osoblja koje priprema sve ono što je iza kulisa. Zbog toga sjedim ovdje s tim dostignućem", kazao je James za televizijsku kuću TNT.

Ukupno je James u karijeri odigrao 239 utakmica u doigravanju, a do NBA naslova je otišao tri puta, 2012. i 2013. s Miami Heatom i 2016. s Cleveland Cavaliersima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.