REAKCIJE NA POLUFINALE KUPA

"Jadan Pajač. Sigurno bi sudio i finale, a sad ne može. Baš mi ga je žao..."

Foto: Pixsell

SUDAČKA komisija HNS-a danas se hitno sastala nakon kontroverzne utakmice polufinala Kupa između Rijeke i Osijeka koju su Riječani u nedjelju dobili 3:2.

Osijek je vodio 2:0 da bi Rijeka uz katastrofalno suđenje Igora Pajača s igračem više okrenula utakmicu i plasirala se u finale. Pajač je neopravdano isključio Laszla Kleinheislera, dosudio je vrlo sumnjivi penal za Rijeku te je tako izravno utjecao na ishod susreta.

HNS je Frana Jovića, koji je bio VAR sudac na toj utakmici, kaznio s četiri utakmice, a Igor Pajač je suspendiran do kraja sezone.

"Ma, baš mi ga je žao. Vjerojatno bi sudio i finale, a oni su mu sad oduzeli tu mogućnost", sarkastično je komentirao Osijekov direktor Alen Petrović.

Sponzorski ugovori vezani za rezultate

"Njegova kazna nam nije neka pretjerana satisfakcija, iako je ovom odlukom HNS priznao da je sudac utjecao na ishod utakmice. Mi imamo sponzorske ugovore koji su vezani na rezultate, a sad je jasno da je bilo sudačkih propusta. Pitam se tko će nama nadoknaditi štetu koju smo pretrpjeli nečijom pogreškom? Normalno bi bilo da se utakmica ponovi, ali znam da to ne mogu očekivati", dodao je Petrović.

Iz Osijeka su i dalje ogorčeni zbog svega što se događalo na Rujevici. Trener Ivica Kulešević otvoreno je rekao da smatra da Osijeku nije dopušteno da ove sezone osvoji drugo mjesto i da je potpuno jasno zašto Hrvatska već deset godina nema sudačkog predstavnika na velikim natjecanjima.

Iz Rijekina tabora spomenuli su propust Igora Pajača koji je išao na štetu njihovoj momčadi. U 4. minuti susreta Pajač nije pokazao izravni crveni karton Osijekovu igraču Lončaru zbog prekršaja na Gorgonu.

"Dajte, molim vas. Ne bih to uopće komentirao, to nekakvo izjednačavanje krivnje. Naći će oni sad još stručnjaka koji će naći još neke pogreške na njihovu štetu. Sve je to već viđeno, pa nismo naivni. Evo, poslat ću vam sad na WhatsApp još tri situacije u kojima je katastrofalno reagirao. Na Mariću u jednom napadu nije dosudio žute kartone, nije vidio ni igranje rukom igrača Rijeke u šesnaestercu, a i Čolakov penal je bio neregularan jer su dva igrača utrčala u šesnaesterac prije udarca. Nisu to greške, to je smišljeno. Jeste li vidjeli koliko puta je Pajač sudio Rijeci? Pa gdje to ima!? Samo naivni ljudi mogu misliti da je to slučajno", ljutit je Petrović.

Incident s Grezdom i Čolakom

Nakon utakmice Osijekov igrač Eros Grezda na parkiralištu je udario Rijekina strijelca Mirka Antonija Čolaka. Intervenirala je i policija koja je napravila zapisnik, a kazna Grezdi tek treba biti određena. Prijeti mu i do dvije godine suspenzije.

"Naravno da ne opravdavam takvo ponašanje mojeg igrača, ali to je potpuno nevezani incident za ono što se događalo na utakmici. To je samo pokušaj da se skrene pozornost s glavnog problema te utakmice. Uostalom, jeste vidjeli što piše u zapisniku? Delegat je napisao iz utrobe stadiona da mu je netko dojavio da je 'igrač Osijeka s brojem 11 udario igrača Rijeke s brojem 7'. Kako je znao brojeve kad su obojica bili u civilu? Tko mu je to dojavio? A znate li odakle je delegat? Iz Rijeke! Ljudi, nemojmo se zafrkavati. Ovdje je sve jasno", zaključio je Petrović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.