Izgubio od Đokovića, a onda užas: "Treba te brutalno silovati i zaklati, isjeći na komadiće i baciti divljim svinjama"

Foto: Guliver Images/Getty Images

TREĆI reket Velike Britanije i 46. igrač svijeta, Kyle Edmund (22), izgubio je na startu Indian Wellsa od Novaka Đokovića. 
 
To nije ništa neobično, no ono što je uslijedilo nakon toga spada u rubriku crne kronike. Poraz mladog Britanca toliko je razbjesnio neke ljude koji su se kladili na taj meč, da su mu na Facebook poslali gomilu užasnih poruka.
 
Premda šokiran, Edmund je objavio neke od tih poruka, a kad su psihopati vidjeli da su im imena izašla u javnost, uglavnom su brisali svoje profile.
 

''Treba te brutalno silovati i zaklati, isjeći na komadiće i baciti divljim svinjama'', napisao je jedan idiot koji je naravno u međuvremenu izbrisao profil.
 
''Ubit ću te'', poručila je Edmundu još jedna junačina.
 
Stanoviti Anders Kring iz Danske barem nije prijetio, ali je brutalno izvrijeđao britanskog tenisača.
 
''Loš si i smrdiš, bojiš se pobijediti velikog igrača i zauvijek ćeš biti glupi challenger igrač bez pobjede.''
 
Otac britanskog tenisača otkrio je kako prijetnje njegovu sinu nisu ništa novo.
 
''Mom sinu prijete nakon gotovo svakog meča. Ponekad i nakon što pobijedi'', rekao je Edmund stariji.
 
Situacija u kojoj se našao Edmund nažalost postaje pošast koja uništava i tenis, ali i sport općenito. Bolesnici i psihopate širom svijeta sve češće posežu za ovakvim metodama, služeći se društvenim mrežama.
 
Samuel Groth, 182. tenisač svijeta, koncem prošle godine prijavio je prijetnje smrću njemu i njegovoj obitelji.
 
Tom Australcu, najpoznatijem po razornom servisu i neslužbenom svjetskom rekorderu po brzini servisa, prijete kladioničari koji su gubili novac kladeći se na njega.
 
"Događaju se situacije koje prelaze granicu i nisu normalne. Toliko su me puta izvrijeđali… To nikad niste vidjeli. Osobno se mogu suočiti s time, ali kada to utječe na moju obitelj i djevojku, onda je to znak da su stvari otišle predaleko", rekao je Groth koji je izbrisao svoj profil na Facebooku.
 
"U šoku sam. Nikad nisam vidio nešto slično. Ja dobivam prijetnje smrću, ali mojoj djevojci prijete da će je ubiti i zlostavljati..."
 
Smatra kako njegovi porazi njemu najteže padaju.
 
"Kladioničari mogu izgubiti na mom meču 50 dolara, ali ja sam ove godine izgubio jako puno neizvjesnih mečeva i sigurno je da meni vrijede više od tih 50 dolara. Kladioničari ne razumiju ono što prolazimo mi tenisači."
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.