Izbornika Srbije pitali hoće li dati ostavku, on ljutito odgovorio: Sami zaključite

Foto: EPA

LJUBIŠA TUMBAKOVIĆ, izbornik Srbije, nakon kratke izjave odmah poslije poraza od Škotske pojavio se na i konferenciji za medije.

Tamo su ga novinari odmah na početku pitali hoće li poslije neodlaska Srbije na Euro dati ostavku.

"Pitanje o mojoj ostavci se postavlja od prvog dana. Da smo prošli dalje, jesam li ja vas novinare trebao pitati hoćete li podnijeti ostavku? Sami onda zaključite", rekao je Tumbaković vidno ljut, prenosi Telegraf.

O samoj utakmici

Na pitanje što se dogodilo tijekom utakmice, Tumbaković nije znao dati konkretan odgovor.

"Volio bih da vam mogu reći konkretno što se dogodilo, ali kad prespavamo noć, sve će biti jasnije. Istini za volju, ono što smo radili u prvom poluvremenu ni ne može donijeti rezultat. A kasnije, kad smo ga trebali loviti, mnogo je teže. Pogledala nas je sreća da dođemo do izjednačenja, ali tih 30 dodatnih minuta je bilo malo da ostvarimo što smo htjeli. Penali su rulet", rekao je izbornik Srbije.

O tome zašto je ljut na igrače

Priznao je Tumbaković i da je ljut na igrače.

"Igrači nisu uspjeli odgovoriti zadacima. Postoji više razloga zašto. Kad napravimo analizu, znat ćemo. No i Škotska se nametnula, došla do igre, imala je svoju večer. Utakmice ovog tipa su teške, zahtjevne psihološki. Ta uloga favorita i još kad igraš na svom terenu bez publike dodatno otežava posao. Kad se sve namjesti da ništa od onog što je trebalo biti nije realizirano po pitanju plana igre, angažiranja, borbenosti, onda ovaj rezultat dobije negativnu konotaciju", objašnjavao je Tumbaković pa dodao:

"U rujnu smo nagovijestili mogućnosti, u listopadu potvrdili, a kad je trebalo potvrditi to i na ovoj stepenici, onda nismo ništa napravili", ustvrdio je izbornik Srbije.

Jednog igrača kritizirao, drugog pohvalio

Na koncu se dotaknuo jednog igrača.

"Kostić nije pružio ono što smo od njega očekivali, ali nije kriv jedan igrač. Cijela ekipa nije odgovorila zadacima koji su postavljeni pred njih. Mladenović je odigrao jako dobro, bio ga je pun teren, pa ako je to bila moja greška, ja je prihvaćam", zaključio je Tumbaković. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.