Ivković: Francuzi igraju onako kako većina igrača ne bi htjela igrati

Foto: Profimedia, Zeljko Hladika/PIXSELL

FRANCUSKA reprezentacija oprostila se od Europskog prvenstva porazom 1:2 od Španjolske u polufinalu natjecanja. Francuzi su imali početno vodstvo golom Randala Kolo Muanija iz devete minute, a onda su Lamine Yamal u Dani Olmo, u razmaku od 21. do 25., preokrenuli rezultat i odveli Španjolsku u finale.

Bila je ovo prva utakmica za Francusku na turniru u Njemačkoj u kojoj je momčad Didiera Deschampsa zabila i primila gol iz igre. Ipak, da je ukupni dojam preslab i da se od Francuske očekivalo više, priznao je HRT-ov stručni komentator Tomislav Ivković gostujući u emisiji nakon susreta.

Ivković: Francuska ima više kvalitetnih igrača, Španjolska je momčad

"Španjolci su se osvježili za ovu utakmicu, s Nijemcima su malo bili pali, ali dobro su iskoristili ovo vrijeme, napravili su regeneraciju. Početak je malo pripao Francuzima, no onda su Španjolci uzeli sve u svoje ruke i zabili dva gola, pokazali individualnu i momčadsku kvalitetu, pokazali tehničko znanje i mirnoću u posjedu lopte", rekao je Ivković i dodao:

"Francuzi su bili kao ispuhani balon. Svi koji su ušli, ušli su također bez energije. Da izgube, to da, ali na onakav način, da osim onog jednog udarca Mbappea nisu ništa napravili, to mi je veliko iznenađenje."

"Francuzi imaju više kvalitetnih igrača od Španjolaca, ali ovi su momčad, a Francuzi igraju onako kako većina igrača ne bi htjela igrati, ne govorim sad nešto protiv trenera, nego način kako bi oni trebali igrati je bliže španjolskom. Vrijeme je da opuste ove igrače i da ih puste da igraju nogomet kako znaju, a mislim da jako puno znaju. Sad je pitanje je li došlo do neke zasićenosti od igranja pod Deschampsom i je li vrijeme za nekog drugog na klupi", zaključio je Ivković.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.