VATERPOLO

Ivica Tucak objavio konačan popis hrvatskih vaterpolista za Europsko prvenstvo

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

IZBORNIK muške vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak u petak navečer je odredio petnaestoricu igrača koji će predstavljati Hrvatsku na Europskom prvenstvu u Splitu, a s konačnog popisa je otpao treći centar Antonio Dužević koji je član splitskog Jadrana.

Za razliku od prijašnjih europskih prvenstava, odlukom LEN-a iz svibnja ove godine, modificirano je pravilo na kontinentalnim smotrama. Sada je izbornicima omogućeno prijaviti za cijeli turnir 15, a ne kao prije samo 13 igrača, koje onda kasnije više nikako nije mogao mijenjati, nadomjestiti u slučaju ozljede, bolesti i slično.

Naravno, ostaje i dalje brojka od 13 igrača za pojedini susret, a tu postavu izbornik mora odrediti najkasnije do jedan sat prije utakmice. Turnir vaterpolista na Europskom prvenstvu u Splitu će započeti u ponedjeljak, 29. kolovoza, a Hrvatska će u prvom kolu igrati protiv Malte od 21 sat.

Konačni popis hrvatske vaterpolo reprezentacije

Vratari: Marko Bijač (Olympiacos) i Toni Popadić (Jug Adriatic osiguranje)

Centri: Ivan Krapić (Noisy-le-Sec) i Josip Vrlić (Radnički),

Braniči: Rino Burić (Jadran), Marko Žuvela (Jug Adriatic osiguranje) i Matias Biljaka (Jug Adriatic osiguranje)

Napadači: Loren Fatović (Jug Adriatic osiguranje), Luka Bukić (Jadran), Konstantin Harkov (Jadran), Franko Lazić (Jug Adriatic osiguranje), Jerko Marinić Kragić (Jadran), Andrija Bašić (Waspo 98 Hannover), Ivan Domagoj Zović (Jadran) i Filip Kržić (Jug Adriatic osiguranje).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.