LIGA NACIJA

Italija izborila Final Four, Mancini i dalje tužan: Samo da prođe prosinac

Foto: EPA

ITALIJA je pobijedila 2:0 u Mađarskoj i tako izborila Final Four Lige nacija. Tamo se priključila Hrvatskoj i Nizozemskoj, a večeras će se saznati i posljednji sudionik završnice (Španjolska ili Portugal). Mađarima je bio dovoljan i bod da kreiraju senzaciju te završe prvi u skupini u kojoj su još bili i Njemačka te Engleska, no nisu uspjeli.

Utjeha u Ligi nacija

Nakon utakmice talijanski izbornik Roberto Mancini nije bio presretan. Mađarska je velikim dijelom utakmice bila bolji protivnik, no za Talijane Liga nacija je utješna nagrada jer nisu uspjeli izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru. Europski prvak ispao je od Sjeverne Makedonije u baražu.

Mancini: Ne možemo od toga pobjeći

"Važno je da smo drugi put stigli do Final Foura. Nažalost, ostalo iza nas ostaje kako je bilo, ne možemo od toga pobjeći. Igrači su se dobro nosili s teškom skupinom. Sada je pred nama još posla", rekao je Talijan pa zaključio:

"Moramo samo prebroditi prosinac. Nakon toga će biti lakše."

O posljednjem mjestu u završnici Lige nacija u utorak će odlučiti Portugal i Španjolska. Portugal na domaćem terenu brani prednost od dva boda na tablici te mu je dovoljan i remi. Final Four Lige nacija igra se u lipnju iduće godine, a izvjesno je da će domaćin biti Nizozemska.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.