hnl

ISTRA - RIJEKA 1:3 Rijeka se vratila na drugo mjesto, VAR se pokvario u nastavku

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

RIJEKA je pobijedila Istru 1961 3:1 u Derbyju della Učka odigranom u sklopu 27. kola HT Prve lige.

Riječani su se tako vratili na drugo mjesto koje im je privremeno preoteo Hajduk, dok je Istra ostala na rubu borbe za ostanak.

NK Istra 1961 - HNK Rijeka Rezultati uživo

Ekipa Simona Rožmana povela je rano, u petoj minuti sjajnim golom iz slobodnjaka Riječane je u vodstvo doveo Stjepan Lončar.

Do poluvremena nije bilo promjene rezultata, a odlučnije je u nastavku krenula Istra 1961. Domaćini su imali par obećavajućih šansi, ali je Rijeku spašavao mladi Ivor Pandur. 

Konačno, u 70. minuti Antonio-Mirko Čolak riješio je pitanje pobjednika na Aldo Drosini. Na precizan ubačaj Ivana Tomečaka s desne strane, napadač Rijeke samo je trznuo glavom i svladao nemoćnog Tomislava Duku - 2:0. 

Pokvario se VAR drugom poluvremenu, pa se popravio i koristio za RIjekin treći zgoditak

Negdje malo prije Čolakovog gola pokvario se VAR sustav. Ništa više od obavijesti tijekom prijenosa da "VAR sustav nije u funkciji" nismo dobili. 

Puljani su se borili do samoga kraja i uspjeli postići počasni pogodak. Nakon kombinacije na lijevoj strani, Šime Gržan driblingom se riješio čuvara i ubačajem pronašao Perića-Komšića koji je tek ušao u igru te koji je samo postavio nogu za pogodak.

Konačnih 3:1 za Rijeku postavio je Robert Murić u trećoj minuti sudačke nadoknade. Ponovno je asistent bio Tomečak, proigrao je Murića dubokom loptom sa svoje polovice nakon čega je Murić efektnim lobom prevario istrčalog Duku. Minutu ranije VAR je ponovno došao u funkciju, pa je odmah i korišten za ovu situaciju. Tek nakon dodatnog pregleda Murićeve pozicije u trenutku primanja lopte, Bel je odlučio da nije bio u zaleđu te da je sve regularno.

Rijeka se ovom pobjedom vratila na drugo mjesto s 50 bodova, dva više od Hajduka, dok je Istra 1961 ostala na mjesto od opasne zone s 19 bodova, dva više od pretposljednje ekipe prvenstva.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.