HNL

Istra 1961 neće graditi trening-kamp u Puli. Pronađena je druga lokacija

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

NK ISTRA 1961 se nakon nesuglasica s Gradom Pulom oko izgradnje nogometnog kampa na lokaciji Marsovog polja, koje se nalazi blizu Aldo Drosine, okrenula drugim opcijama. Tako je na jučer održanoj sjednici Općinskog vijeća Bale dana suglasnost za potpisivanje predugovora o poslovnoj suradnji između općine i Zeleno-žutih prema kojem bi nogometni kamp niknuo u zoni Forlanette na teritoriju Bala koja je od Pule udaljena oko 25 kilometara.

"Cilj i motiv sklapanja poslovne suradnje s Istrom 1961 nisu prihodi od koncesije na općinskom zemljištu. Motiv je realizacija jednog vrijednog sportskog projekta kojim će Bale još više dobiti na značaju i prepoznatljivosti na mapi Istre.

Motiv je isto tako omogućavanje razvoja sportske infrastrukture od čijeg korištenja će koristi imati čitava lokalna zajednica, od ugostitelja i pružatelja usluga smještaja, do roditelja baljanskih mališana čija će se djeca zahvaljujući tom sadržaju zainteresirati za nogomet i početi baviti sportom", izjavio je za Glas Istre načelnik Bala Edi Pastrovicchi. 

Već nakon zaključenja predugovora NK Istra 1961 će na korištenje u svrhu obavljanja svojih aktivnosti dobiti zemljište koje je u vlasništvu Općine Bale i na koje će imati pravo do završetka javnog natječaja. Riječ je o dva zapuštena nogometna igrališta koja bi se relativno brzo mogla osposobiti za korištenje.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.