Ispunio obećanje navijačima: U 42. godini u slavnom klubu vraća se deveti najskuplji nogometaš svih vremena

Foto: Guliver Image/Getty Images

JUAN SEBASTIAN VERON, legendarni argentinski nogometaš, ponovno je na travnjaku!
 
"Ako navijači kupe 65 posto sezonskih ulaznica za naš novi stadion, vratit ću se", obećao je Veron, predsjednik slavnog Estudiantesa.
 
Navijači su svoje odradili, ali legendarni Argentinac - jučer je bio na treningu. Prvo je trenirao odvojeno, a onda s ostatkom momčadi koju vodi bivši Arsenalov branič Nelson Vivas.
 
"Vidim ga u formaciji 4-2-3-1 iza napadača, to će biti njegova uloga. Njegovo iskustvo će nam pomoći", otkrio je Vivas.
 
Suigrači su ostali impresionirani formom bivšeg argentinskog reprezentativca.
 
"Pa ovo je nevjerojatno. Čovjek nije pogriješio nijedno dodavanje. Isti je kao ranije", rekao je Estudiantesov Julian Marchioni.
 
Vraća se za Copa Libertadores, natjecanje u kojem je bio najbolji prije sedam godina
 
Veron, koji će 42. rođendan proslaviti u ožujku, trebao bi početkom sljedeće godine nastupiti u nekoliko prijateljskih utakmica, prije službenog povratka u Copa Libertadoresu.
 
U Estudiantesu je bio od svoje pete godine, a u istom klubu je završio karijeru s 39 godina. Sada pokušava pomoći klubu da osvoji prvu Copu Libertadores nakon 2009. godine. 
 
Prije sedam godina kao najbolji igrač natjecanja odveo je Estudiantes do naslova, a prije finala protiv Cruzeira (2:1) rekao je kako bi mijenjao sve svoje uspjehe za titulu. 
 
 

 
U Europi se osjećao kao ciganin, bio je i najveći Fergusonov promašaj
 
Veron je u karijeri igrao i za Boca Juniors, Sampdoriju, Parmu, Lazio, Chelsea, Inter i Manchester United koji ga je platio tada za Premierligu rekordnih 28 milijuna funti i gdje je poznatiji kao najveći Fergusonov promašaj.
 
 

 
"Dok sam igrao u Europi osjećao sam se kao pravi ciganin. Samo sam mijenjao klubove, a nigdje nisam pronašao mir. Najgore je bilo u Engleskoj. Želim zaboraviti to vrijeme. Imaju odličnu ligu, ali to je sve. Tamo mi je mnogo toga bilo neprihvatljivo. Recimo, oni se uopće ne zagrijavaju prije utakmice. U Manchester Unitedu sam stalno imao probleme s mišićima i raznim ozljedama", izjavio je nakon povratka u Argentinu.
 
Deveti je najskuplji nogometaš u povijesti
 
Veron je s preko 100 milijuna eura ukupnih transfera deveti najskuplji nogometaš svih vremena. Za argentinsku reprezentaciju je nastupao 14 godina, a jedina neostvarena želja u nogometu mu je naslov svjetskog prvaka s Argentinom.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.