Inoha, dobrodošao u Hrvatsku: Japanac prijeti odlaskom ako ne dobije zaostale plaće

"NE DOBIJEM li plaću do 24. siječnja, neću ići na pripreme", navodno je rekao Japanac Masahiko Inoha začuđen što u Hajduku kasne primanja.

Na Poljudu je to uobičajen ritam, plaće kasne po tri mjeseca, nedostaju primanja za posljednja tri mjeseca u 2010. Inohi, koji dolazi iz bogatog i sređenog Japana je nezamislivo da plaće kasne. No, tako je to u Hrvatskoj, ne samo u nogometu, Šibeniku i Karlovcu, nego i podosta tvrtki diljem zemlje.

Ne dođu li plaće Inoha neće ići u Tursku i zatražiti raskid ugovora i otići u drugi klub. Njegov bi primjer mogao slijediti i Ruben Lima koji također nije sretan što se klub muči s isplatom.

Hajduk: Nitko nije tražio raskid ugovora

Hajduk je povodom medijskih natpisa o raskidu ugovora objavio demantij kojega prenosimo u cijelosti.

"Odlučno odbacujemo zlonamjerne konstrukcije pojedinaca prema kojima su neki od naših igrača zbog kašnjenja mjesečnih plaća tražili raskide ugovora, te najavili izostanak s dijela priprema koje će prva momčad od 25. siječnja do 6. veljače odraditi u Turskoj. Hajduk ulaže maksimalne napore da u ovom iznimno delikatnom razdoblju u kojem se nalazi hrvatsko gospodarstvo, a čega nažalost - kako smo svi već dobro upoznati - nisu izuzeti ni gotovo svi sportski klubovi, ispunjava svoje obveze prema igračima, trenerima i zaposlenicima.

O tome se i ovaj tjedan otvoreno razgovaralo s igračima prve momčadi i njihovim trenerima, kojima je rečeno da će svi zaostaci u isplatama biti nadoknađeni u najkraćem mogućem roku. Neki su još ovog tjedna dobili dio potraživanja, te se složili s daljnjom dinamikom isplate. Između ostalog, dio budućih prihoda planiramo ostvariti transferima igrača u ovom prijelaznom roku. U ovom trenutku Hajduk ima nekoliko ponuda za svoje igrače, no detalji o njima će ostati poslovna tajna sve do pozitivne realizacije istih
", stoji u priopćenju Hajduka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.