Infantino: Suci će drugačije objašnjavati odluke VAR-a. Pažljivo gledajte

Foto: EPA

PREDSJEDNIK FIFA-e Gianni Infantino objavom na Instagramu najavio je promjenu u nogometu. "Ovo je vrlo važna poruka za sve ljubitelje nogometa koji žele jasnije sudačke odluke. Pažljivo gledajte FIFA-ino Svjetsko klupsko prvenstvo, koje počinje 1. veljače u Maroku, jer ćete vidjeti važnu promjenu u načinu na koji suci komuniciraju odluke vezane uz VAR.

Sudac će prvi put pomoću mikrofona razgovarati s navijačima na stadionu i televizijskom publikom kod kuće, objašnjavajući zašto je odluka donesena. Ovo je dio FIFA-inog testiranja suđenja, želimo poboljšati jasnoću VAR-a i edukaciju. Nadamo se da će vam se svidjeti", napisao je Infantino na Instagramu.

Razgovor glavnog i suca u VAR sobi ostat će privatan

Tijelo odgovorno za donošenje nogometnih pravila IFAB sredinom siječnja objavilo je kako će suci objašnjavati odluke VAR-a - kako gledateljima na stadionima tako i onima pred televizijskim prijemnicima - i to na probni rok od 12 mjeseci, počevši od Svjetskog klupskog prvenstva koje će se igrati od 1. do 11. veljače u Maroku.

Iako je VAR već nekoliko godina u uporabi, a koristio se i na posljednja dva svjetska prvenstva, još se uvijek povlače kontroverze oko nekih odluka. Razgovor glavnog suca utakmice i njegova pomoćnika u VAR sobi ostat će privatan, no glavni sudac imat će mikrofon kako bi objasnio konačnu odluku javnosti.

"Smatramo kako je to važan korak ka transparentnosti, a također će publika na tribinama dobiti više informacija", objavili su iz IFAB-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.